جلفایی ها قوروت قیله می خورند؛ شما چطور؟
به گزارش وبلاگ پنجره، این آش در شهرستان جلفا برای مراسم حنابندان به وسیله خانواده عروس پخته می گردد.
البته پخت آن فقط مختص به این مراسم نیست، در جشن های دیگر هم آن را درست می نمایند اما دلتان نشکند، ان شاء اللـه به عروسی.
1. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. گوشت را هم خرد نموده همراه پیاز تفت دهید. حالا ادویه را اضافه کنید و اندازهی حرارت دهید تا عطر ادویه کاملا آزاد گردد. آب را به مواد بیفزایید تا کاملا روی مواد را بگیرد. حالا اجازه دهید گوشت خوب پخته گردد. نخودهای خیس خورده و بلغور را همراه دو پیمانه آب اضافه کنید تا نخودها آب کافی داشته باشند و خوب بپزند.
2. بادمجان ها را ریز خرد نموده و داخل روغن تفت دهید و همراه آن سبزی و گوجه را به مواد بالا اضافه کنید. حرارت را هم کم کنید تا آش خوب جا بیفتد. در آخر کشک را اضافه نموده و شعله را خاموش می کنیم.
3. برای تزئین این آش از پیاز داغ، کشک و سیر خام بهره ببرید. این آش را معمولا با سیر له شده در کنار ظرف آش سرو می نمایند.
کشک اندازه زیادی فسفر و کلسیم دارد و برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار موثر است.
مواد لازم (برای شش نفر)
200 گرم بلغور گندم
200 گرم گوشت مغز ران
(گوسفند یا گوساله)
یک عدد پیاز بزرگ
2 /1 یک لیترآب
150 گرم نخود
400 گرم بادمجان
خرد شده و سرخ شده
500 گرم سبزی
(ریحان، جعفری، تره)
200 گرم گوجه رنده شده
200 گرم کشک
یک بوته سیر
نمک وفلفل و زرد چوبه
به اندازه لازم
روغن به اندازه لازم
منبع: همشهری آنلاین