10 غذایی که برای خوردنشان باید سفر کرد

به گزارش وبلاگ پنجره، امروزه گردشگری غذا یکی از مهم ترین شاخه های گردشگری محسوب می گردد، آنطور که برایش جشنواره های زیادی در سراسر جهان و حتی همین ایران خودمان برگزار می گردد. از جشنواره پیتزا در ایتالیا گرفته تا جشنواره آش زنجان. غذا و چشیدن طعم های نو، یکی از انگیزه های سفر است. آنقدر که ممکن است همانطور که نشسته اید و مشغول کارید، برای خوردن کباب ترش، چمدان ببندید و به دل جاده بزنید.

10 غذایی که برای خوردنشان باید سفر کرد

والک پلو

شاید وقتی به تهران فکر می کنید آنقدرها غذای خاصی به ذهنتان نرسد که بتوانید از آن نام ببرید، چون به خیالتان همان غذاهایی که تهرانی ها سر سفره شان می گذارند را می گردد در شهرهای دیگر هم پیدا کرد. ولی تهرانی ها غذایی اصیل و شناسنامه دار دارند به نام والک پلو که معمولا با گوشت یا مرغ آن را می خورند. والک، گیاهی ست کوهی که در بهار می روید و در جاهایی مثل بازار تجریش می گردد پیدایش کرد.

والک را در برنج در حال جوشیدن می ریزند و نتیجه غذایی می گردد شاهکار. اگر بهار به تهران آمدید در جاهایی مثل کافه تهرون واقع در خیابان استاد نجات الهی (ویلا)، کوچه خسرو می توانید این غذا را امتحان کنید.

شله

بیشتری ها مشهد را به شیشلیک و چلوگردن هایش می شناسند، ولی کمتر کسی ست که به مشهد سفر کند و شله مشهدی را امتحان نکند. شله مشهدی، آشی ست مقوی که با بلغور گندم، گوشت، لوبیا، ماش و عدس و نخود، درستش می نمایند و به عنوان غذای اصلی سر میز می گذارند. در مشهد در آشکده یاران می توان شله های خوشمزه ای خورد.

قیمه نثار

برای بسیاری هر سفر به قزوین، مساوی ست با خوردن قیمه نثار. قزوینی ها به غذاهای شیرین علاقه دارند و جز قیمه نثار که طعمی نسبتا شیرین دارد، کوکو شیرین و شیرین پلو هم برخواسته از این شهر است.

قیمه نثار خورشت مجلسی قزوینی هاست و شبیه قیمه درستش می نمایند، با این تفاوت که عطر و طعمش با وجود زرشک، عرق گلاب و هل و خلال بادام و پسته خیلی بیشتر است. برترین قیمه نثار را در قزوین می توان در رستوران نمونه یا اقبال و برترین رستوران های قزوین خورد.

اناربیج

در گیلان و مازندران سفره های رنگینی پهن می گردد و هر کدام از غذاهای اینجا را که بخوری، برد نموده ای. از کباب ترش که محبوب قلب هاست، تا غذاهایی مثل میرزا قنامی و باقالاقاتوق و بادمجان شکم پر. ولی غذاهایی هم هستند که معروفیت کمتری دارند و همه مسافران آن را نمی شناسند، مثل خورشت اناربیج.

این خورشت را با مرغ یا گوشت و انار و سبزی محلی درست می نمایند و با برنج می خورند. در هر رستورانی نمی گردد اناربیج را پیدا کرد و رستوران های معدودی این غذا را دارند. مثل رستوران حاج حسن در ساری و رستوران های شورکولی و وانیشا و تک در رشت.

پیچاق قیمه

اگر اردبیل رفتیم باید چه غذایی را امتحان کنیم؟ اردبیلی ها خورشتی دارند به نام پیچاق قیمه که خیلی معروف است و کمتر رستورانی پیدا می گردد که در منویش این غذا را نداشته باشد. پیچاق قیمه را هم مثل خورشت قیمه درست می نمایند با این تفاوت که داخلش خلال بادام هم می ریزند. برترین پیچاق قیمه ها را رستوران هایی مثل ضیافت در اردبیل دارند.

بریان

غذاهای اصیل اصفهان یکی دو تا نیست، مثل خورشت ماست یا غذایی مثل بریان. در اصفهان برای پیدا کردن جایی که بتوان بریان خوشمزه ای خورد، کسی به دردسر نمی افتد. چون از غذاهایی ست که به وفور در شهر پیدا می گردد و خیلی از رستوران ها سال هاست که کارشان درست کردن بریان به طور تخصصی ست.

گوشت را به همراه ادویه و سبزی در ظرفی چدنی مخلوط و بعد سرخش می نمایند. در اصفهان بریان حاج محمود و بریان اعظم جزو معروف ترین هاست.

غذاهای سنتی اصفهان کدامند؟

خورشت خلال

کرمانشاه، مرکز دنده کباب ایران است، آنقدر که وقتی به تماشا جایی مثل طاق بستان می روید بوی کباب همه جا را پر نموده. دنده کباب کرمانشاه که جزو آثار ناملموس ملی هم به ثبت رسیده، تنها غذای این استان نیست. خورشت خلال کرمانشاهی، یکی از اصیل ترین غذاهاست که طرز پختش خیلی شبیه قیمه نثار است، با همان ترکیبات. برترین خورشت خلال کرمانشاه را می توان در رستوران چلچه خورد.

قلیه ماهی

موقع سفر به جنوب ایران خوردن غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو معنا پیدا می نماید و کمتر کسی ست که به جنوب سفر کند و به غذاهای دریایی نه بگوید. اما در جنوب ایران، از شیراز گرفته تا بوشهر و آبادان و خود بندرعباس، غذایی محبوب وجود دارد که بدون خوردنش نباید این شهرها را ترک کرد و آن غذایی نیست جز قلیه ماهی.

قلیه ماهی یکی از لذیذترین خورشت ها در جنوب ایران است و اینطور می گویند که جنوبی ها اگر بخواهند به مهمان زیاد احترام بگذارند، جلویش قلیه ماهی می گذارند. قلیه ماهی را با سبزی، ماهی و تمبر هندی درست می نمایند. در بوشهر در رستوران های میداف و سفیهی می توان قلیه ماهی لذیذی خورد و اگر راهی بندرعباس بودید در رستوران بادگیران، یکی از برترین رستوران های بندرعباس می توانید این غذا را نوش جان کنید.

کوفته

نام کوفته با تبریز گره خورده است و برترین کوفته ها از آن تبریزی هاست. کوفته تبریزی ها تا حدی شبیه کوفته ایست که در بقیه شهرها درست می گردد. ولی یک فرق اساسی در مقدار کوفته و موادی ست که در داخل کوفته تبریزی وجود دارد.

یک دانه کوفته تبریزی می تواند یک نفر را کلی سیر کند، چون داخلش تخم مرغ، گردو، آلو، پیازداغ و زرشک می گذارند و همه اینها برای سیر شدن تا موقع خواب کافی ست. بیشتر رستوران های تبریز کباب سرو می نمایند ولی در رستوران هایی مثل رستوران جلالی می توان کوفته هم پیدا کرد.

کلم پلو

درست است که کلم پلو در بیشتر شهرهای ایران پخته می گردد. ولی اینطور معروف است که اگر می خواهید کلم پلو فرد اعلایی بخورید باید بروید شیراز. کلم پلو را با کلم قمری، برنج، پیاز، گوشت چرخ نموده، آرد نخودچی و سبزی (شوید، تره، ریحان و ترخون) پخته می پزند. و از معروف ترین جاهایی که در شیراز می توان این غذا را خورد رستوران صوفی و خانه پرهامی ست.

10 مقصد شگفت انگیز غذاهای خیابانی

منبع: اسنپ تریپ

به "10 غذایی که برای خوردنشان باید سفر کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 غذایی که برای خوردنشان باید سفر کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید