8 فایده چای ترش، چایی با طعمی لذیذ

به گزارش وبلاگ پنجره، چای ترش یکی از چای های گیاهی است که با دم کردن قسمت هایی از گیاه آن در آب جوش تهیه می گردد. این گیاه و چای آن دارای طعم ترش شبیه به زغال اخته است و می توان از دم نموده گرم و سرد آن لذت برد. چندصد گونه از گیاه چای ترش وجود دارد که با توجه به موقعیت مکانی و آب و هوایی که در آن رشد می نمایند، متفاوت هستند اما برای تهیه چای ترش بیشتر از گیاه Hibiscus sabdariffa استفاده می گردد. تحقیقات اجرا شده در مورد مزایای چای ترش ثابت نموده اند که که نوشیدن این چای باعث کاهش فشارخون، مبارزه با باکتری های معده و کاهش وزن می گردد. در ادامه به آنالیز دقیق 8 مزیت اصلی این چای می پردازیم.

8 فایده چای ترش، چایی با طعمی لذیذ

1- چای ترش غنی از آنتی اکسیدان

چای ترش یکی از انواع چای است که، منابع سرشار از آنتی اکسیدان است. طبق نتایج آزمایشات صورت گرفته روی موش های آزمایشگاهی، عصاره چای ترش تعداد آنزیم های آنتی اکسیدانی را افزایش داده و اثرات مضر رادیکال های آزاد را تا 92٪ کاهش می دهد.

با این حال، به خاطر داشته باشید که مطالعات ذکر شده، مطالعاتی بر روی حیوانات بوده که از عصاره غلیظ چای ترش استفاده می کردند. مطالعات بیشتری ضروری است تا معین گردد که چگونه آنتی اکسیدان موجود در چای ترش بر انسان تأثیر می گذارد.

2- کاهش فشار خون

یکی از برجسته ترین و شناخته شده ترین فواید چای ترش این است که فشار خون را کاهش می دهد و به همین خاطر انتخاب مناسبی برای افرادی است که از بالا بودن فشارخون رنج می برند. با گذشت زمان، فشار خون بالا می تواند فشار بیشتری روی قلب ایجاد کند و باعث تضعیف آن گردد. فشار خون بالا بعلاوه با افزایش احتمال خطر ابتلا به بیماری های قلبی همراه است.

در یک مطالعه، به 65 نفر که مبتلا به فشار خون بالا بودند، چای ترش و داروی فشارخون بالا با تجویز پزشک داده شد. بعد از گذشت شش هفته، افرادی که چای ترش نوشیده بودند، در مقایسه با افرادی که دارو مصرف می کردند، کاهش قابل توجهی در فشار خون داشتند.

مراقب تداخلات چای ترش با داروهای مصرفی فشارخون باشید.

در حالی که چای ترش ممکن است یک روش ایمن و طبیعی برای کاهش فشار خون باشد، اما برای افرادی که از هیدروکلروتیازید (نام یک داروی فشار خون) استفاده می نمایند، توصیه نمی گردد، زیرا ممکن است با آن دارو تداخل داشته باشد.

3- کاهش چربی خون

علاوه بر کاهش فشار خون، بعضی از تحقیقات نشان داده اند که چای ترش می تواند به کاهش چربی خون که یکی دیگر ازعوامل ابتلا به بیماری های قلبی است نیز یاری کند. در این زمینه هم تحقیقاتی صورت گرفته به طوری که در یک مطالعه، به 60 نفر مبتلا به دیابت چای ترش داده شد و پس از یک ماه، تاثیر مثبتی در مقدار کلسترول آن ها مشاهده گشت. با این حال، مطالعات دیگری در مورد تاثیر چای ترش، نتایج متضادی را به همراه داشته است. به عنوان نتیجه می توان گفت: چای ترش به طور قابل توجهی مقدار کلسترول خون را کاهش نمی دهد.

[typed string0=فواید چای ترش بر روی مقدار چربی خون، محدود به بیماران با شرایط خاص مانند بیماران دیابتی بوده است و برای معین تأثیرات احتمالی آن برای عموم، مطالعات گسترده ای احتیاج است. loop=1″ typeSpeed=80″]

4- تقویت سلامت کبد

کبد یکی از اصلی ترین عضوهای بدن است و حفظ سلامتی آن، در سلامت کلی بدن بسیار مهم است. در بیشتر مواقع هنگام بروز بیماری و مراجعه به پزشک به خصوص پزشکان طب سنتی، پاکسازی کبد در اولویت قرار می گیرد. دلیل اصلی جوش های صورت نیز در بیشتر مواقع به دلیل وجود مشکل کبدی است. چای ترش می تواند در حفظ سلامت کبد و پاک سازی آن یاری نماینده باشد.

5- با چای ترش، راحت تر رژیم بگیرید

تاثیر چای ترش در لاغری اولین بار براساس نتایج یک آزمایش روی موش های آزمایشگاهی چاق معین شد. مصرف این چای به وسیله موش ها به مدت 60 روز سبب کاهش وزن چشم گیر آن ها شد. تحقیقات در مورد تاثیر چای ترش بر لاغری هم چنان ادامه دارند ولی افرادی که از آن در کنار رژیم خود استفاده نموده اند، از تاثیرات این چای اظهار رضایت داشته اند.

6- جلوگیری از سرطان

طبق مطالعاتی که روی ترکیبات چای ترش صورت گرفته است، این چای می تواند از به وجود آمدن تومورهای سرطانی جلوگیری کند و حتی در صورت ابتلا به سرطان، رشد بی رویه تومورها را کنترل کند. البته نباید به اشتباه این گونه برداشت گردد که چای ترش به تنهایی می تواند از بروز سرطان جلوگیری کند. طبیعتا ملاحظات مهم دیگر نیز باید در نظر گرفته شوند ولی به طور کلی چای ترش مانع توسعه سلول های سرطانی پروستات می گردد و تا 52% نیز می تواند سلول های سرطان معده را مهار کند.

7- مبارزه با باکتری ها

چای ترش تاثیر زیادی در از بین بردن باکتری ها که عامل اصلی ایجاد انواع عفونت (برونشیت، ذات الریه، عفونت ادراری و…) هستند، دارد. این چای بعلاوه می تواند با عفونت های باکتریایی هم مقابله کند. این چای علاوه بر موارد بالا خاصیت دفع باکتری هایی که می توانند باعث ایجاد علائمی مانند گرفتگی، فراوری گاز و اسهال شوند را نیز دارد و در این مورد می تواند با داروهای مورد استفاده در درمان عفونت های باکتریایی برابری کند.

8- خوش طعم است و آسان درست می گردد

چای ترش علاوه بر خواص بیشماری که دارد، طعم بسیار خوبی هم دارد و طرز تهیه آن هم بسیار آسان است. برای نوشیدن یک فنجان چای ترش خوشمزه که طعمی نزدیک به زغال اخته دارد، کافی است:

[typed string0=گل های خشک شده چای ترش را در یک قوری بریزید و آب جوش را روی آن ها اضافه کنید. بگذارید پنج دقیقه دم بکشد سپس آن را صاف کنید، در صورت تمایل آن را شیرین کنید و بنوشید. چای ترش را می توان گرم یا سرد مصرف کرد. loop=1″ typeSpeed=60″]

چای ترش را از کجا بخریم؟

چای ترش خشک را می توان در فروشگاه مواد غذایی محلی یا به صورت آنلاین خریداری کرد. چای ترش بعلاوه در کیسه های چای آماده (به صورت تی بگ) موجود هستند که به راحتی می توانید در آب جوش قرار دهید، دم کنید و از طعم خوب آن لذت ببرید.

منبع: (healthline)

منبع: اُکالا

به "8 فایده چای ترش، چایی با طعمی لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 فایده چای ترش، چایی با طعمی لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید