نقش پوشش پلیمری در طراحی اکسسوری خانه
به گزارش وبلاگ پنجره، امروزه در دنیای صنعت یکی از پرکاربردترین محصولات زیربنایی در بخش های ساختمانی ، بسته بندی ، فضایی ، لوازم الکتریکی ، خودروسازی و حتی پزشکی پوشش پلیمری است. به همین دلیل ، از رونق بسیار خاصی در دنیا صنعت برخوردار است. این محصولات که اغلب به عنوان جایگزین انواع فلزات و مواد معدنی استفاده می شوند دارای ویژگی های متنوعی در خانه سازی هستند که در این مقاله به آنها می پردازیم.
پوشش پلیمری چیست؟
به طور کلی ، پوشش پلیمری به معنای لایه بالایی پلیمر است که برای اهداف ضروری روی هر ماده ای اعمال می شود. فرآیند باید تا حد امکان سریع باشد. نوع روش پوشش با پارامترهایی مانند ضخامت پوشش مورد نظر فرق دارد. شیمی فاز پلیمری در پوشش ها نسبت به پلیمرهای حجیم کاملاً فرق دارد. از مواد پلیمری با استفاده از تکنیک های مختلف می توان از آن بر روی سطوح مختلف مانند فلز ، سرامیک یا مواد مصنوعی استفاده کرد.
پلیمرها با توجه به ساختار زنجیره ای خود می توانند ترموست ، ترموپلاستیک یا الاستومری باشند. اگرچه پوشش پلیمری را می توان در این سه ساختار یافت ؛ اما بیشتر به صورت گرمای سخت دیده می شود. علت اینکه بیشتر پوشش ها ترموست هستند این است که معماری شبکه به این لایه های پلیمری نازک بالاترین مقاومت را در برابر حلال ها ، مواد شیمیایی و تنش های مکانیکی ارائه می دهد.
ویژگی پوشش پلیمری
یکی از ویژگی های جالب انواع پوشش پلیمری این است که به صورت مایع (به عنوان رنگ یا فرمولاسیون) برای سهولت استفاده و پخش شدن اعمال می شوند ، اما بدیهی است که این امر باید بلافاصله پس از اعمال از فاز ترموپلاستیک به حالت ترموست نهایی تبدیل شود. تحقق این امر با فرآیند درمان اتفاق می افتد. این احتیاج به پخت به طور اجتناب ناپذیری در انتخاب مواد شیمیایی چنین موادی منعکس می شود.
ویژگی های مورد احتیاج برای یک پوشش خوب
مقاومت بسیار خوب در برابر لکه و مقاومت شیمیایی
مقاومت انسداد بسیار خوب
مقاومت بسیار خوب در برابر خراش و سایش
ظاهری براق و مات
عمر طولانی
اثر لمسی نرم
چسبندگی عالی روی فلز و پلاستیک
زمان کوتاه خشک شدن
فرمولاسیون آسان
عدم زردی پس از قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش
عوامل موثر بر طول عمر پوشش پلیمری
پوشش پلیمری بیشتر برای مصارف حفاظتی و زیبایی (تزیینی) استفاده می شوند. عوامل متعددی بر طول عمر پلیمر بازار تأثیر می گذارد. اولین عامل آب و هوا است ؛ یعنی چیزی که می توان آن را رطوبت (باران ، یخ) ، تشعشع (نور خورشید یعنی اشعه ماوراء بنفش) و ذرات (شن ، گرد و غبار) نامید. دوم ، عامل بیولوژیکی است که شامل اثر باکتری می شود. باکتری ها و سایر موجودات زنده سوم عامل انسانی بوده که شامل سایش ناشی از استفاده روزانه و آسیب های نامطلوب مانند خراش است.
روش های فراوری پوشش پلیمری
پوشش پلیمری را می توان با روش های مختلفی اعمال کرد ؛ زیرا در عملکردها و سطوح بسیار متنوعی استفاده می شوند. این روش ها بسیار متفاوت هستند. از روش های پیشرفته تر مانند روکش چرخشی ، رسوب لیزری ، غوطه وری و رنگرزی گرفته تا روش های عملی مشابه که از زمان های قدیم مورد استفاده قرار گرفته اند.
کاربردهای پوشش پلیمری
پوشش پلیمری در بسیاری از بخش ها مانند ساختمان سازی ، حمل و نقل ، لوازم خانگی ، مواد غذایی ، لوازم آرایشی ، دارویی و غیره استفاده می شود. صفحه نمایش رایانه ها و تلفن های همراه ، دیوارهای ساختمان ها ، پوشش های بیرونی وسایل آشپزخانه ، روکش کابل های برق ، بارانی و محصولات نساجی مشابه ، جلد کتاب ، پوشش های کشتی ، هواپیما ، اتومبیل ، قوطی های نوشیدنی و به ویژه پوشش های ضد خوردگی فلزات نمونه هایی از کاربردهای پوشش های پلیمری هستند.
با پیشرفت های تکنولوژیکی و پوشش های نانوکامپوزیت ، کاربردهای این محصول در طراحی خانه در حال اجرا است. به نظر می رسد پوشش پلیمری که خواصی مانند ضد رسوب ، ضد آب و ضد باکتری دارد ، در آینده توسعه خواهند یافت و زمینه های مختلف کاربرد خواهند داشت.
پوشش اکریلیک
بسیاری از فراورینمایندگان با انتخاب نحوه رنگ آمیزی یک کفپوش حرفه ای ، روی اکریلیک متوقف می شوند ؛ یعنی مخلوطی از لاک و رنگ. با وجود محبوبیت ، این پوشش دارای معایب قابل توجهی است. چنین پوششی می تواند به راحتی حتی در حین نصب آسیب ببیند. با وجود همه اینها ، کفپوش حرفه ای رنگ آمیزی شده با اکریلیک مزایای زیر را دارد ؛
- وزن کم
- ضد تحریق
- طراحی زیبا و مجذوب نماینده
- سهولت استفاده
- دسترسی آسان
لایه پلی استر
پلی استر مناسب ترین پوشش پلیمری برای ورق های پروفیلی در نظر گرفته می شود. علت این محبوبیت کاملاً ساده است ، زیرا پلی استر ارزان بوده ، در برابر تأثیرات مکانیکی و جوی مقاوم است و برای همه منطقه ها آب و هوایی مناسب به نظر می رسد. پلی استر با مقاومت رنگ بالا ، می تواند هم براق و هم مات باشد. بنابراین استفاده از پروفیل های روکش شده با پلی استر پروفیل در پلیمر بازار کاملا منطقی و از نظر مالی ارزان تلقی می شود ؛ به خصوص اگر ساختمان در شرایط آلودگی شدید محیطی واقع نشده باشد و با بار عملیاتی بالا مرتبط نیست.
ورق با روکش پلی استر
انتخاب این مواد باید با دقت انجام شود. سعی کنید ورق را کمی خم کنید. علیرغم اینکه ضخامت پوشش پلی استر فقط 25 میکرون است ، خاصیت ارتجاعی خوبی دارد و نباید با ترک پوشانده شود. برای جلوگیری از آسیب تماشا این پوشش پلیمری در هنگام نصب ورق پروفیل ، مطمئن شوید که سازندگان روی کفش هایی با کفی نرم راه می روند و ابزار را روی سطح مواد باقی نمی گذارند.
پلی استر مات
علیرغم این واقعیت که پلی استر معمولی و مات از نظر ترکیب یکسان هستند ، خواص آنها کمی فرق دارد. سطح ورق پروفیلی با چنین لایه محافظی ناهموار است که نور از آن پراکنده می شود و پوشش نمی درخشد. علاوه بر این به علت ناهمواری سطح ، ضخامت پوشش پلیمری کفپوش حرفه ای را نمی توان به دقت میزان گیری کرد و پلی استر مات را در یک لایه بزرگ اجرا می نمایند.
پوشش پلاستیزول
پلاستیزول یک پوشش پلیمری تزئینی متشکل از پلی وینیل کلرید اصلاح شده با نرم نماینده هاست. به علت عرض زیاد (175 و 200 میکرومتر) ورق پروفیل با پوشش پلاستیزول ، یکی از مقاوم ترین ورق ها در برابر آسیب های مکانیکی محسوب می شود ؛ اما به علت مقاومت در برابر دمای پایین و مقاومت در برابر اشعه UV، استفاده از آن توصیه نمی شود. پوشش پلاستیکی پلاستیزول را نمی توان در منطقه های با آب و هوای گرم استفاده کرد ؛ زیرا با مقاومت در برابر دمای پایین معین می شود.
پوشش پلی فیلتوناد
PVF2 (Polydifluorionad) ماده ای متشکل از 80 درصد پلی وینیل فلوراید و 20 درصد اکریلیک است. از بین تمام گزینه های ممکن ، چنین کفپوش حرفه ای با پوشش پلیمری مقاوم ترین کفپوش در برابر اشعه ماوراء بنفش است ؛ در عین حال درخشندگی زیبایی دارد و تقریباً با گذشت زمان محو نمی شود.
پوشش PURAL
Pural یک پوشش پلیمری بوده که بر پایه پلی یورتان ساخته شده است. این پوشش های پروفیلی بسیار بادوام هستند و عمر مفید آنها به 50 سال می رسد. در برابر استرس مکانیکی مقاوم است. لایه محافظ این ماده بسیار سخت است و آسیب نمی بیند ؛ زیرا فوق العاده بادوام بوده و ضخامت پوشش 50 میکرون است.
منبع: اتاق