مصالح سبک ساختمانی از ماسه بادی فراوری شد
به گزارش وبلاگ پنجره به نقل از معاونت علمی و فناوری، محمدسعید زند نائب رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانش بنیان گفت: ماسه بادی در بسیار از منطقه ها خشک و نیمه خشک دنیا به عنوان یک چالش اساسی در تخریب مزارع کشاورزی، راه های ارتباطی و منطقه ها مسکونی مطرح است.
وی اضافه کرد: این چالش در بسیاری از مواقع، ساکنان منطقه ها درگیر را مجبور به ترک کردن منازل خود می نماید. با توجه به درگیری بسیاری از منطقه ها کشور با این مشکل زیست محیطی، لازم است راهکاری فناورانه برای تبدیل این تهدید به فرصت های مالی ارائه گردد.
رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش بنیان ادامه داد: بعلاوه این امر سبب می گردد ضمن حفظ اکوسیستم خاک که به طور بی رویه به عنوان مواد اولیه ساختمانی برداشت می گردد، زمینه های ایجاد کسب و کارهای نوین نیز فراهم گردد.
زند نائب اضافه کرد: با توجه به تحقیقات صورت گرفته به وسیله متخصصان داخلی و نتایج مثبت به دست آمده، می توان از ماسه بادی به عنوان یک ماده اصلی در فراوری مصالح سبک از قبیل بتن، نیوجرسی، تیر چراغ برق، تراورس راه آهن، کاشی و سرامیک و ده ها محصول دیگر استفاده کرد.
وی گفت: از مهم ترین مزیت های این محصول می توان به عایق بودن در برابر صدا و حرارت، سبک سازی سازه ساختمان، مقاومت در برابر حریق، رطوبت و نفوذ آب، برش کاری ساده و سرعت بالا در اجرا اشاره نمود.در حال حاضر طرح فراوری بتن سبک گازی غیراتوکلاوی از ماسه بادی به عنوان یک اولویت تعریف شده و اجرای پایلوت آن به وسیله چند شرکت فناور در حال انجام است.
وی ادامه داد: این طرح دستاوردهای بسیاری دارد که از مهمترین آنها می توان به جایگزینی بتن سبک با سایر مصالح ساختمانی نظیر آجر و سفال، جلوگیری از تخریب خاک های کشاورزی، مدیریت ماسه بادی و شن های روان به عنوان یکی از منابع اصلی فراوری گردوغبار اشاره نمود.
زند نائب با بیان اینکه در نتیجه این طرح، سازه ساختمانی سبک سازی شده و مقاومت آن در برابر زلزله افزایش می یابد، گفت: بعلاوه مصرف انرژی مورد احتیاج تامین سرمایش و گرمایش ساختمان ها با کاهش همراه می گردد.
وی خاطر نشان کرد: این طرح که با حمایت کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی شده، با توجه به پائین بودن ضریب انتقال صوت در بتن های سبک، سبب ایجاد آرامش اجتماعی می گردد.
منبع: خبرگزاری مهر