قهوه ریسک آسیب کبدی را در افراد دیابتی کاهش می دهد
به گزارش وبلاگ پنجره، کارشناسان هشدار می دهند اپیدمی دوگانه چاقی و دیابت نوع 2 یک چالش فوری بهداشت عمومی است.
تحقیقات تازه نشان می دهد که قهوه ممکن است به محافظت در برابر بیماری کبد چرب غیرالکلی در میان افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع 2 یاری کند.
در این مطالعه، ارتباط مصرف کافئین با کاهش فیبروز کبدی در بیماری کبد چرب و سایر بیماری های مزمن مرتبط با کبد تعیین شد.
دانشمندان پرتغالی دریافتند که کافئین و پلی فنول های موجود در قهوه ممکن است به کاهش شدت بیماری کبد چرب غیرالکلی در افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع 2 یاری کند.
آن ها معتقدند که کافئین، پلی فنول ها و سایر ترکیبات قهوه ممکن است با استرس اکسایشی در کبد مقابله نمایند.
جان گریفیث جونز، محقق ارشد در مرکز علوم اعصاب و زیست شناسی سلولی در دانشگاه کویمبرا پرتغال، می گوید: عوامل خطر برای کبد چرب و دیابت نوع2 بسیار متجانس هستند و شامل چاقی، هیپرتری گلیسیریدمی، مقاومت به انسولین و التهاب کبد و بافت چربی است.
تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی در سراسر دنیا منجر به افزایش نرخ چاقی شده است. چربی اضافی بدن قوی ترین عامل خطر برای ابتلاء به دیابت است.
این مطالعه غربالگری 24 ساعته ادرار و داده های مصرف قهوه را برای ارتباط بین مصرف قهوه و ویژگی های کبد چرب غیرالکلی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ارزیابی کرد.
این مطالعه شامل 156 مرد و زن میانسال بود که همگی چاق بودند و 98 نفر مبتلا به دیابت نوع2 بودند.
آن ها پرسشنامه ای را درباره مصرف معمولی نوشیدنی ها و غذا های غنی از کافئین مانند شکلات تکمیل کردند.
محققان نمونه های ادرار را برای متابولیت های کافئین و غیر کافئین، از جمله پاراکسانتین، تئوفیلین، اسید p-کوماریک، تریگونلین و اسید کافئیک مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
نتایج نشان داد که متابولیت های قهوه ممکن است به جلوگیری از پیشرفت کبد چرب غیرالکلی یاری کند.
منبع: فرارو