طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی (پیچ انگشتی)؛ ترد و پف نموده!

به گزارش وبلاگ پنجره، پیچ انگشتی یا شیرینی پفکی گردویی از شیرینی های بسیار خوشمزه تبریزیه؛ شیرینی پفکی یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای شیرینی عید نوروزه! این شیرینی مواد اولیه بسیار ساده ای داره که تقریبا توی همه خونه ها پیدا میشه؛ درست کردنشم خیلی راحت و سریعه! در این مطلب طرز تهیه شیرینی پیچ انگشتی تبریزی رو به همراه فوت و فن های آن به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی (پیچ انگشتی)؛ ترد و پف نموده! مواد لازم برای شیرینی پفکی گردویی اصل تبریزی:
نام مواده اولیهمقدار مورد احتیاج
زرده تخم مرغ (هم دمای محیط)3 عدد
پودر قند150 گرم
گردوی خرد شده40 گرم
بکینگ پودرنصف قاشق چایخوری
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
پودر پسته یا خلال پسته (برای تزیین)به مقدار لازم

1- زرده تخم مرغ و وانیل رو مخلوط میکنیم و حدود یک دقیقه با همزن میزنیم بعد پودر قند الک شده رو در سه مرحله به زرده ها اضافه می کنیم.

2- در هر مرحله سه دقیقه با همزن میزنیم (در کل زرده های تخم ده دقیقه باید زده بشه) تا زرده ها کاملا کرم رنگ و کشدار بشن.

همزن رو کنار می ذاریم و بکینگ پودر رو اضافه می کنیم.

3- گردو های خرد شده رو به زرده ها اضافه میکنیم و با لیسک مواد رو کاملاً مخلوط می کنیم.

4- داخل سینی فر کاغذ روغنی میذاریم و از مواد به یاری دو تا قاشق روی کاغذ روغنی میذاریم؛ بزرگی و کوچیکی شیرینی دست شماست که چه مقدار مواد با قاشق بردارید.

ولی بیشتر از یک قاشق غذاخوری نباید بردارید؛ چون بیش از اون مقدار مقدار نامتعارفی برای این شیرینی داره (اگه خواستین شیرینی های کوچک تری داشته باشین، میتونین از قاشق کوچیک استفاده کنین).

سعی کنین موادی که بر میدارین هم مقدار مقدار قبلی باشه تا شیرینی ها تون یک شکل و مقدار باشن! مواد رو با فاصله به یاری قاشق روی کاغذ روغنی بذارید.

5- روی شیرینی ها پودر پسته یا خلال پسته بریزین (ریختن پسته دلخواهه در صورت دلخواه میتونین حذفش کنین یا به جاش از گردو هم برای تزیین استفاده کنین).

سینی رو داخل فر 150 درجه که از قبل گرم شده میذاریم؛ زمان پخت این شیرینی خیلی کمه و بسته به گرمای فرتون ممکنه بین 10 تا 15 دقیقه بپزه.

اما چون فرها متفاوت هستن حتما چک کنین. همین که زیر شیرینی ها طلایی شد، از فر در بیارید. چون اگه زمان زیادی توی فر بمونه شیرینی تغییر رنگ میده! وقتی شیرینی رو از فر در آوردین اجازه بدین کاملا خنک بشه و بعد از کاغذ روغنی جدا کنین.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بامیه ماه رمضان مرحله به مرحله با عکس؛ به شیوه قنادی ها

امیدوارم این شیرینی خوشمزه رو برای ایام عید یا مهمونی هاتون درست کنین و از خوردنش لذت ببرین. راستی حواستون باشه سفیده های تخم مرغ رو دور نریزید؛ با سفیده های تخم مرغی که از این شیرینی اضافه میمونه میتونین شیرینی نارگیلی درست کنین. پس سفیده ها رو داخل ظرف در دار در یخچال نگه داری کنین.

این نکات رو برای درست کردن شیرینی پفکی گردویی رعایت کنید:

  • اگه میخواید شیرینی شما صاف باشه و خیلی برامدگی نداشته باشه، باید گردوها رو ریز خرد کنین و گردوی کمتری بریزین! مثلا 30 گرم به جای 40 گرم. ولی اگه طعم شیرینی و گردو براتون مهم بود، تا پنجاه گرم هم میتونین گردو رو زیاد کنین.
  • وسط این شیرینی بعد از پخت ممکنه نرم و مرطوب به نظر بیاد؛ اما کاملا طبیعیه و یکم که تو محیط آشپزخونه بمونه خشک میشه. پس زمان موندن شیرینی تو فر رو زیاد نکنین چون شیرینی هاتون تیره میشه!
  • درجه حرارت در پخت این شیرینی بسیار مهم است حتما فر رو از قبل روشن کنین تا به خوبی گرم بشه و شیرینی ها به خوبی پف نمایند.
  • اندازه زدن زرده های تخم مرغ و پودر قند رو حتما رعایت کنین. چون توی کیفیت شیرینی تاثیر داره؛ مهم تر از همه اینکه اگه زرده ها رو خوب نزنین، شیرینی بوی زهم تخم مرغ میده و همینطور داخل فر پهن میشه و و داخل شیرینی پفکی نمیشه
  • زرده های تخم مرغ و کلا مواد اولیه باید همگی به دمای محیط رسیده باشن.
  • برای جدا کردن و برداشتن شیرینی ها از کاغذ روغنی، اصلا عجله نکنین و اجازه بدین شیرینی ها داخل سینی کاملا خنک بشن و بعد شیرینی ها رو جدا کنین.
  • حین پخت شیرینی پفکی، در فر رو باز نکنین چون باعث میشه پف شیرینی بخوابه.
  • در فرهای گازی حتما باید سینی مخصوص در طبقه پایین قرار بگیره تا کار شعله پخش کن رو انجام بده این کار باعث میشه حرارت به صورت یکسان پخش بشه، در فرهای فن دار برقی احتیاجی به سینی نیست.
  • کاغذ روغنی احتیاجی به چرب کردن نداره فقط برای برداشتن شیرینی از روی کاغذ روغنی عجله نکنین و اجازه بدین خنک بشه.
  • قند رو حتما سه بار الک کنین چون توی کیفیت شیرینی اثر داره.
  • مدت زمان توی فر بودن این شیرینی خیلی حساسه؛ پس حتما حواستون باید جمع باشه همین که زیر شیرینی طلایی شد، از فر خارج کنین . اگه شیرینی پیچ انگشتی رو زود از فر خارج کنین روی شیرینی حفره های ریزی به وجود میاد و اگه مدت زمان بیشتری داخل فر بمونه رنگش تیره میشه در صورتی که این شیرینی باید سفید رنگ باقی بمونه.
  • به هیچ عنوان پودر قند رو با شکر جایگزین نکنید. حتی اگه پودر قند نداشتین شکر رو آسیاب کنید و از الک رد کنین و استفاده کنین.
  • در شیرینی پیچ انگشتی، برای خوش طعم شدن شیرینی می تونید در صورت دلخواه مقداری زعفران دم نموده به مایه شیرینی اضافه کنید تا شیرینی پیچ انگشتی رنگ و طعم متفاوت تری پیدا کند اما دقت کنین تا زعفران خیلی غلیظ باشه که با اضافه کردن مقدار کم به طعم و رنگ دلخواه برسین. چون اضافه کردن مقدار زیادی مایع باعث وا رفتن شیرینی میشه.
  • این شیرینی ماندگاری مناسبی داره و داخل ظرف در دار و در جای خنک میتونین تا یک سه هفته نگه داری کنین!
  • برای گذاشتن شیرینی ها داخل سینی به جای قاشق میتوانید از اسکوپ کوچک استفاده میکنم تا شیرینی ها تون یک مقدار باشه یا اینکه مواد رو داخل قیف بریزین و از قیف برای ریختن مواد داخل سینی استفاده کنین.
  • این مواد حدود 20 عدد شیرینی بهتون میده؛ ولی بسته به مقدار شیرینی هاتون تعداد هم متغیره.
  • گاها از پودر هل و پودر دارچین هم داخل شیرینی استفاده میکنن که من توصیه نمیکنم چون باعث تغییر رنگ شیرینی میشه بهتره از وانیل استفاده کنین و اگه به وانیل مایع دسترسی داشتین از اون استفاده کنین چون بهتر از وانیل پودری بوی زهم تخم مرغ رو میگیره.
منبع: اُکالا

به "طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی (پیچ انگشتی)؛ ترد و پف نموده!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی (پیچ انگشتی)؛ ترد و پف نموده!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید