اتفاقات مهم سیاسی کره شمالی در 2019
به گزارش وبلاگ پنجره، اتفاقات سیاسی شبه جزیره کره در سال 2019 به واسطه اهمیت موضوع هسته ای کره شمالی برای بسیاری از رسانه ها و کارشناسان سیاسی از اهمیت بالایی برخوردار بود؛ تنشی که به واسطه عدم دستیابی به توافقی واقعی هنوز بین واشنگتن و پیونگ یانگ ادامه دارد.
سال 2019 نیز همانند سال قبل از آن برای کشورهای حاضر در شبه جزیره کره از اهمیت بالایی برخوردار بود زیرا اتفاقاتی که در این منطقه رخ داد باعث پیچیدگی معادلات سیاسی و ادامه تنش هسته ای بین آمریکا و کره شمالی شد. در این مطلب گزارشی از مهمترین اتفاقات سیاسی بین آمریکا و کره شمالی در سال 2019 تهیه شده است.
27 فوریه: دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی برای دومین بار در هانوی ویتنام با یکدیگر ملاقات کردند. تفاوت بین این ملاقات و نشست سال گذشته انتها یافتن آن بدون دستیابی به توافق است. هرچند مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا پس از انتها این ملاقات در کنفرانس خبری خود از پیشرفت در مذاکرات خبر داده بود اما طرف کره شمالی اظهار داشت که خواهان لغو تحریم ها در ازای توقف دائم آزمایش بالستیک و هسته ای و همچنین برچیدن تاسیسات هسته ای یونگ بیون شده است.
3 مارس: آمریکا و کره جنوبی تصمیم به لغو رزمایش های نظامی مشترک سالانه جوجه عقاب گرفتند. انجام رزمایش نظامی مشترک بین آمریکا و کره جنوبی همیشه باعث خشم کره شمالی و انتقاد مقامات این کشور بوده است. پیونگ یانگ انجام چنین رزمایش هایی را عاملی برای ادامه ناآرامی و تنش در شبه جزیره قلمداد نموده بود.
10 آوریل: مون جائه این، رئیس جمهوری کره جنوبی در واشنگتن با دونالد ترامپ ملاقات کرد و پس از ملاقات رئیس جهوری آمریکا در کنفرانس خبری اظهار داشت که ترجیح می دهد به توافقی بزرگ با کره شمالی دست یافته و از شر تسلیحات هسته ای این کشور خلاص گردد. او همچنین از شروع پروژه های مالی مشترک بین دو کره در زمان مناسب حمایت کرد.
24 آوریل: رهبر کره شمالی به روسیه سفر کرد و پس از ورود به ولادیوستوک با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ملاقات کرد. دو طرف در این ملاقات بر سر افزایش روابط میان دو کشور توافق کردند.
4 می: کره شمالی چندین راکت و یک موشک کوتاه برد بالستیک که پیش از آن آزمایش نشده بود را به صورت آزمایشی شلیک کرد.
11 ژوئن: دونالد ترامپ اظهار داشت که نامه زیبای دیگری از رهبر کره شمالی دریافت نموده و گفت که به زودی اتفاق مثبتی رخ خواهد داد.
20 ژوئن: شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین برای اولین بار وارد پیونگ یانگ شد. وی در جریان ملاقات با رهبر کره شمالی بر اهمیت تقویت همکاری بین دو کشور تاکید نمود و از کوشش های کره شمالی در راستای خلع سلاح تقدیر کرد.
30 ژوئن: دونالد ترامپ در منطقه غیرنظامی شده در مرز کره شمالی با رهبر این کشور ملاقات کرد و به اولین رئیس جمهور آمریکا تبدیل شده که وارد خاک کره شمالی شده است. دو طرف بر ادامه مذاکرات تاکید نمودند.
6 آگوست: کره شمالی زمایش نظامی مشترک بین آمریکا و کره جنوبی با نام دونگ مائنگ 2-19 را که در 5 آگوست شروع شده بود، محکوم کرد. پیونگ یانگ در بیانیه رسمی خود اظهار داشت درحالیکه طرف مقابل مشغول انجام رزمایش نظامی است، نمی توان انتظار گفتگوهای سازنده را داشت. پس از این بیانیه در 3 تاریخ 10، 16 و 24 همین ماه اقدام به چندین مورد آزمایش موشکی کرد.
2 اکتبر: کره شمالی موشک جدید بالستیک خود با نام پوکوک سونگ-3 را از روی یک زیردریایی شلیک کرد. این موشک بردی معادل 450 کیلومتر داشته و اولین آزمایش موشکی کره شمالی از روی یک زیردریایی از آگوست 2016 به بعد به شمار می رود.
5 نوامبر: کوان جونگ گون، سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در بیانیه ای رزمایش هوایی مشترک بین آمریکا و کره جنوبی را که قرار بود در دسامبر برگزار گردد، محکوم کرد و آن را بسیار خطرناک و تحریک آمیز خواند که می تواند باعث به خطر افتادن گفتگوهای آمریکا-کره شمالی گردد.
4 دسامبر: ری تائه سونگ، معاون اول وزیر خارجه کره شمالی در امور آمریکا به آمریکا هشدار داد که خود را برای یک کادوی کریسمسی آماده کند که به تحلیل بعضی از کارشناسان می تواند ازسرگیری آزمایشات موشک های دوربرد باشد.
منبع: خبرگزاری تسنیم