10 ماده غذایی که خوردن آنها باعث میگرن و سردرد خواهد شد

به گزارش وبلاگ پنجره، میگرن درد کلافه کننده ای است که می تواند به تعداد ساعت ها و روزهایی که حضور دارد، مانع کار و فعالیت روزمره افراد گردد. متاسفانه هنوز برای این بیماری درمان قطعی پیدا نشده است و داروهای موجود در بازار هم صرفا مسکن هایی هستند که گاهی می توانند منجر به کاهش درد شوند. به همین دلیل مهم است نسبت به این بیماری مطلعی لازم داشته باشید و از بایدها و نبایدهایش مطلع شوید. یکی از این نبایدها خوراکی هایی است که باعث بروز میگرن می شوند. در این مقاله 10 نمونه از این خوراکی ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

10 ماده غذایی که خوردن آنها باعث میگرن و سردرد خواهد شد
  1. قهوه

کافئین زیاد یا افت کافئین می تواند منجر به میگرن گردد؛ اما از طرف دیگر بر اساس تحقیق بنیاد میگرن آمریکا ثابت شده است که کافئین می تواند در مرحله آغاز میگرن مفید واقع گردد و جلوی درد را بگیرد. همچنین گاهی این ماده می تواند باعث از بین رفتن سر درد گردد؛ احتمالا هم به همین دلیل است که برخی قرص های مسکن میگرن حاوی کافئین هم هستند.

به جز قهوه چای، به ویژه چای سبز هم حاوی کافئین است؛ اما بیشترین میزان کافئین را قهوه دارد.

  1. شیرین نماینده های مصنوعی

بسیاری از خوراکی های تولید شده حاوی شیرین نماینده های مصنوعی هستند. این خوراکی ها گاهی به عنوان جایگزین شکر برای افراد مبتلا به دیابت مورد استفاده قرار می گیرند؛ اما اینطور که تحقیقات نشان می دهند، همین مواد ممکن است منجر به عود میگرن گردد. بر اساس پژوهشی که در مایو کلینیک صورت گرفته است، آسپارتام موجود در این خوراکی ها عامل اصلی بروز میگرن است. در خصوص مصرف آدامس هم دقت داشته باشید که آدامس شما نباید آسپارتام داشته باشد. موقع خرید خوراکی هایی مثل بیسکویت هم علاوه بر اینکه بهتر است سراغ برندهای مطمئنی مثل انواع بیسکویت های گرجی، مادر، پتی بور و سلامت بروید. دقت داشته باشید که بیسکویت شما حاوی شیرین نماینده های مصنوعی نباشد. معمولا انواع ویفر مصرف بیشتری نسبت به سایر انواع بیسکویت ها دارند. به همین دلیل باید به مواد تشکیل دهنده آن ها دقت کرد. در نهایت جایگزین کردن خوراکی های شیرین طبیعی مثل خرما برای حفظ سلامت راه حلی به مراتب بهتر خواهد بود.

  1. شکلات

بر اساس پژوهش های صورت گرفته در بنیاد میگرن آمریکا شکلات به عنوان دومین خوراکی عود دهنده میگرن در نظر گرفته می گردد و باعث بروز این مشکل در 22 درصد افراد مبتلا به میگرن خواهد شد. شکلات حاوی کافئین و ماده ای به نام beta-phenylethylamine است که منجر به سردرد در برخی از افراد خواهد شد. بنابراین از این به بعد مراقب میزان مصرف انواع شکلات از جمله شکلات صبحانه و کرم کاکائو به عنوان وعده های اولیه غذایی روزانه خود باشید تا مبادا به دست خودتان ماشه سردردتان را بکشید. موقع خرید انواع شکلات با طعم های مختلف مثل فندقی هم سراغ برندهای معتبری مثل فرمند بروید و به مواد تشکیل دهنده پشت بسته دقت کنید.

  1. غذاهای حاوی MSG

منوسدیم گلوتامیت یا MSG نوعی اسید گلوتامیک است به صورت طبیعی در بدن انسان وجود دارد. این ماده همچنین در برخی غذاهای خاص یا افزودنی های خوراکی ها پیدا می گردد. با اینکه تصور می گردد MSG ماده مطمئنی است و مشکل خاصی به وجود نمی آورد؛ اما در برخی تحقیقات تعیین شده است که بین این ماده و بروز میگرن ارتباط خاصی هستن. بنیاد میگرن آمریکا می گوید وجود MSG در فراورده های غذایی می تواند باعث بروز میگرن بسیار شدید در 10 الی 15 درصد افراد مبتلا به این مشکل گردد. برخی مواد نگهدارنده هم می توانند باعث ایجاد میگرن در برخی افراد شوند.

  1. انواع سوسیس و هات داگ

خوراکی هایی مثل انواع سوسیس و هات داگ به دلیل اینکه مواد از نیترات به عنوان مواد نگهدارنده استفاده می نمایند که رنگ و طعم غذا را حفظ کند؛ ممکن است منجر به بروز میگرن شوند. این غذاها منجر به آزاد شدن ماده ای به نام نیتریت اکساید به داخل جریان خون می گردد که ممکن است رگ های مغز را گشاد کند. به همین دلیل هم کسانی که دچار میگرن هستند باید نسبت به مصرف سوسیس و هات داگ حساسیت به خرج دهند.

  1. پنیر کهنه

پنیرهای کهنه حاوی ماده ای به نام تایرامین Tyramine هستند که به دلیل کهنه شدن غذاها و شکسته شدن مولکول های پروتئین به وجود می آید. هر چه پنیر کهنه تری را مورد استفاده قرار دهید، میزان تایرامین آن هم بیشتر خواهد بود و پژوهش ها نشان داده اند بین میگرن و تایرامین رابطه وجود دارد. برخی انواع پنیرهای حاوی تایرامین بیشتر شامل سه گزینه زیر می شوند:

  • فتا
  • بلو چیز
  • پارمزان
  1. ترشی ها و غذاهای تخمیر شده

درست مثل پنیر کهنه، ترشی ها و غذاهای تخمیر شده هم حاوی مقادیر بالای تایرامین هستند. این غذاها شامل موارد زیر می گردد:

  • ترشی ها و خیارشورها
  • کیمچی
  • کمبوجا
  • ترشی بامیه
  • ترشی فلفل هالوپینو
  1. غذاهای یخ زده

خوردن غذاها و نوشیدنی های یخ زده یا خوراکی هایی مثل بستنی می تواند منجر به ایجاد سردردهای شدیدی گردد که راه را برای ورود میگرن باز می نمایند. بنابراین این بار که ورزش کردید یا در هوای گرم بودید و دلتان یک نوشیدنی یخ کرد، حواستان به این نکته باشد و کمی صبر کنید تا نوشیدنی از یخ به خنک تبدیل گردد.

  1. غذاهای شور

غذاهای شور به ویژه آن مواردی که تولید شده؛ حاوی مواد مضر فراوانی از جمله نگهدارنده ها هستند. همچنین مصرف زیاد سدیم می تواند منجر به بالا رفتن فشار خون و بروز سردردهای میگرنی گردد. خوراکی هایی مثل چیپس به ویژه چیپس های طعم دار و غذاهایی مثل پیتزا هم می توانند باعث بروز میگرن شوند. در این مطلب می توانید درباره این نوع غذاها و تاثیر آن ها بر سلامت بدن بیشتر بخوانید.

  1. بادمجان

آخرین مورد فهرست ما بادمجان است؛ نکته مهم در خصوص این خوراکی این است که تحقیقی درباره آن در مجلات معتبر خارجی انجام نشده است؛ ولی برخی از متخصصان طب ایرانی معتقدند مصرف بادمجان می تواند منجر به بروز سردردهای میگرنی شدید گردد و کسانی که دچار این مشکل هستند باید نسبت به مصرف این خوراکی دقت داشته باشند.

منبع: فرارو

به "10 ماده غذایی که خوردن آنها باعث میگرن و سردرد خواهد شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 ماده غذایی که خوردن آنها باعث میگرن و سردرد خواهد شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید