10 روش ساده و مؤثر برای ایجاد انگیزه

به گزارش وبلاگ پنجره، آیا تا به حال برایتان پیش آمده که حس و حال انجام هیچ کاری را نداشته باشید و ساعت ها در گوشه ای بنشینید و به نقطه ای خیره شوید؟ این در شرایطی است که شما کارهای زیادی برای انجام دادن دارید، اما انگار هیچ انگیزه ای وجود ندارد.

10 روش ساده و مؤثر برای ایجاد انگیزه

در همین حال، یک ندای ضعیف درونی، شما را راحت نمی گذارد و سعی دارد مجاب تان کند تا بلند شده و کاری انجام دهید. خیلی از شما این صدا را می شناسید و شاید از آن با تعبیر عذاب وجدان یاد کنید. به هر حال این صدا بی رحمانه تکرار می گردد، اما شما بی حس و حال تر از آن هستید که بتوانید حرکتی بکنید. جای شکرش باقی است که این صدا وجود دارد، وگرنه شاید هیچ وقت به سراغ خواندن این متن نمی آمدید و هیچ وقت نمی پرسیدید که چطور می توانید خود را از این بی حالی و رخوت خلاص کنید؟!

شاید هم کمی نگران شده باشید، چون از این وضع متعجب و خسته هستید. شما دوست دارید که با انگیزه و مولد باشید. دوست دارید انرژی لازم برای کار کردن روی اهداف و برنامه های خود را داشته باشید، اما نمی دانید که چطور باید آن شور و جاه طلبی سابق را در خود جمع کنید. اگر این اوضاع باقی بماند، شرایط روحی شما بدتر از قبل می گردد، بنابراین دست روی دست گذاشتن کافی است و باید کاری کرد.

در این مقاله از وبلاگ پنجره مگ سعی داریم مقوله ای به نام بی انگیزگی را بهتر بشناسیم تا بدانیم که در روبروه با آن چه کارهایی باید انجام دهیم. بیایید ابتدا دلایل احتمالی این موضوع را آنالیز کنیم.

چرا انگیزه ندارم؟

پیش از هر چیز باید بدانید که بی انگیزه بودن حالتی است که ممکن است هر فردی در طول زندگی خود، آن را تجربه کند، پس بی فایده خودتان را سرزنش نکنید و به خود برچسب تنبلی نزنید. این احساس، همیشگی نیست و گام های موثری وجود دارند که در صورت بکارگیری درست آن ها می توانید به سلامت از این چالش عبور کنید.

مثل همواره، اولین قدم، شناخت درست موضوع مورد بحث و دلایل آن است. اگر بتوانید ریشه های بی انگیزگی خود را پیدا کنید، یک قدم عظیم به سمت حل مساله برداشته اید. در اینجا چند دلیل محتمل را ذکر می کنیم:

ترس از آغاز

برای بیشتر مردم، انگیزه پایین با اهمال کاری ارتباط دارد. آغاز کردن برای ما سخت است و آنقدر کارها را به تعویق می اندازیم که بالاخره تحت فشار زمان، مجبور به اقدام می شویم.

فقدان مهارت یا دانش

اگر احساس کنید که مهارت ها یا اطلاعات لازم برای تکمیل یک پروژه یا هدف را ندارید، احتمالاً تمایل خود را برای کار روی آن از دست خواهید داد.

فشار

شما احساس می کنید زیر بار فشار مسئولیت ها و تعهداتی که بر عهده دارید، در حال خرد شدن هستید!

کسالت یا نارضایتی

شما نسبت به کار یا هدف زندگی خود، کاملا بی علاقه و ناراضی هستید. اهدافی که پیش رو دارید، هیچ شادی یا لذتی را برای شما به ارمغان نمی آورند.

فقدان معنا

شما احساس می کنید که کار یا زندگی شما هیچ معنایی ندارد و دلیلی برای تحقق بخشیدن به آن نیست. شما زندگی و کار خود را سطحی و خالی از هر شور و شوقی می بینید.

عزت نفس یا اعتماد به نفس پایین

شما احساس خوبی نسبت به خودتان یا توانایی های خود ندارید و می ترسید که نتیجه تمام اقدامات شما چیزی جز احساس خجالت، محرومیت و گناه نباشد.

افسردگی و بی انگیزگی

این دو غالباً دست به دست هم می دهند. اگر اولی را داشته باشید، بی انگیزگی هم در ادامه به سراغ تان خواهد آمد. اگر از نظر بالینی افسرده هستید، این بیماری روانی، انرژی جسمی و روحی شما را از بین می برد و احساس انگیزه داشتن را تقریباً غیرممکن می نماید.

بیماری

اگر شما از یک بیماری جسمی رنج می برید و یا به تازگی آن را پشت سر گذاشته اید، انرژی شما کم است و احتمالا قدرت سابق و معمول خود را ندارید.

احتمالا دلایلی که ذکر کردیم برای خیلی از شما آشنا است و می توانید به وضوح ببینید که چرا هیچ تمایلی برای انجام هیچ کاری ندارید. با این حال، اگر هنوز هم ریشه مشکل خود را پیدا ننموده اید، شاید لازم باشد نگاه موشکافانه تری به خود و زندگی تان داشته باشید و در زوایای پنهان تری در پی ریشه مسائل خود بگردید. خبر خوب این است که می توانید برای یافتن انگیزه اقدام کنید.

10 اقدام موثر برای بیدار کردن انگیزه

متناسب با شرایط خود، اقدامات زیر را به کار بندید تا خود را از حالت رخوت و افسردگی بیرون آورده و نشاط و انگیزه دوباره پیدا کنید.

1. افسردگی یا بیماری جسمی خود را درمان کنید

اگر علایم افسردگی را می شناسید و چندین هفته است که آن ها را مشاهده می کنید، وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید. در صورت افسردگی، احتمالا نبرد سختی پیش رو دارید تا انرژی و توان از دست رفته خود را بازگردانید. درمان مورد احتیاج خود را که ممکن است ترکیبی از مدیتیشن و گفتاردرمانی باشد، دریافت کنید تا شور و حال شما برای مشارکت در زندگی بازگردد.

در این میان، سعی کنید با وجود احساس بد، اهداف کوچک قابل کنترل را انجام دهید. حتی اگر منتظر نتایج عظیم هستید، این دستاوردهای کوچک را دست کم نگیرید. با رسیدن به همین اهداف کوچک می توانید احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید و عزت نفس خود را بهبود ببخشید.

اگر مبتلا به سرماخوردگی ، آنفولانزا یا سایر بیماری ها هستید ، با خودتان شکیبا باشید. در دوران بیماری خود را زیاد تحت فشار قرار ندهید و از خود کار نکشید. مراقبت از خود را تمرین کنید و اجازه دهید بیماری، دوران خودش را طی کند. به این ترتیب به احتمال زیاد، با بهبود حالتان، انگیزه شما هم باز خواهد گشت.

2. بفهمید که چه چیزی به شما استرس می دهد و در خصوص آن کاری انجام دهید

اگر استرس دلیل کم بودن انرژی شما و عدم تمایل به انجام هر کاری است ، منبع استرس را پیدا و آنالیز کنید.

آیا وظایفی که بر عهده گرفته اید، بیش از توان شما است؟ آیا درگیر پیش آمد سخت و طاقت فرسایی هستید؟ آیا خود را با اضافه بار اطلاعات غرق نموده اید؟

در خصوص عوامل استرس زا با خود صادق باشید و حتی اگر ناراحت نماینده هم نیستند، سعی کنید آن ها را فعلا از زندگی خود حذف کنید. این رویدادها و تعهدات استرس زا می تواند شما را به سرعت درگیر کند، بنابراین باید مراقب برخورد با آن ها باشید تا دچار اضطراب یا افسردگی نشوید.

3. خودتان را مجبور کنید تا اولین قدم را بردارید

تعلل، قاتل انگیزه است. بیشتر کارهایی که دوست نداریم انجام دهیم و حتی بعضی از کارهایی که از آن ها لذت می بریم، سختتر و دلهره آورتر از آنچه که هستند، به نظر می رسند، اما وقتی اولین قدم را برمی دارید، ترس ها و تردیدها کنار می فرایند و خواهید دید که کار مورد نظر شما، آنقدرها هم که فکر می نموده اید، غیر قابل کنترل نیست!

کوچک ترین اقدام برای هر کاری که به تعویق می اندازید را معین کنید، سپس فقط همان یک کار را انجام دهید. خواهید دید که طی کردن مراحل بعدی، به مراتب آسان تر خواهد شد.

4. مهارت های خود را تقویت کنید

اگر از عهده کاری برنمی آیید، سخت است که دست و پنجه نرم کردن با آن، هیجان زده شوید، بنابراین یک سوال مهم این است که از نظر مهارت ها یا تحصیلات، چه چیزی شما را مشتاق می نماید و ممکن است شما را به اهداف خود علاقه مند کند؟

به یاد داشته باشید که انگیزه، خود به خود به سراغ شما نمی آید، بلکه این شما هستید که باید فعالانه وارد عمل شوید؛ مثلا برای تقویت مهارت های خود، یک دوره آنلاین بگذرانید. یک مربی پیدا کنید تا شما را هدایت کند. در صورت احتیاج دوباره به مدرسه بازگردید.

هرچه بیشتر متخصص شوید، کار یا هدف شما جالب تر و هیجان انگیزتر خواهد بود. بعلاوه نسبت به توانایی های خود اطمینان بیشتری خواهید داشت که باعث افزایش ابتکار عمل شما می گردد.

5. دنبال هدف یا علاقه خود باشید

اگر از زندگی خود خسته و ناراضی هستید، احساس انگیزه داشتن هم برای شما سخت است. بیزاری از کار یا فکر کردن به اینکه زندگی بی معنی است، می تواند روح را خرد کند و منجر به بی تفاوتی گردد. ماموریت خود را برای یافتن چیزی که برای شما هدفمند است، پیدا کنید و مدتی، زمان و انرژی خود را بر آن متمرکز کنید. این احساس که شما به نوعی تغییر ایجاد نموده اید، می تواند بسیار انگیزه بخش باشد.

بهتر است این حس هدفمندی را با علاقه یا هدفی که مشتاق آن هستید، پیوند دهید. داشتن عشق و شور، مانند ریختن بنزین روی شعله های انگیزه است. در این صورت شما احساس بچه ای را خواهید داشت که هر روز صبح با ذوق سوار شدن دوچرخه نو خود از خواب بیدار می گردد.

6. اهداف خود را معین نموده و تمام جزئیات آن ها را تجسم کنید

اگر چیزی ندارید که برای آن کوشش کنید، بدیهی است که نمی توانید انگیزه ای برای کار داشته باشید. برای این منظور، اهداف قابل کنترلی ایجاد کنید که شما را هیجان زده و درگیر کند. بهتر است با یک گل کوچک آغاز کنید تا یک برد سریع داشته باشید که بتواند اشتیاق شما را برانگیزد.

سپس بنشینید و مدام به تمام جزئیات هدف بعدی خود فکر کنید؛ به اسم مثال، اگر هدف شما نوشتن یک رمان است، هر صحنه و هر شخصیتی را تجسم کنید تا زمانی که به آن دنیا کشیده شوید. این کار آغاز به نوشتن را بسیار ساده تر می نماید.

علاوه بر این ها، تماشا محصول نهایی دقیق در فکر به شما یاری می نماید تا انگیزه خود را حفظ کنید، در حالی که داشتن یک امید مبهم از آنچه می خواهید به آن برسید، می تواند دلسرد نماینده باشد.

7. دلایل اهداف خود را بنویسید

هنگامی که هدف نوی را معین می کنید یا عادتی را آغاز می کنید، دلایل خود را هم بنویسید. این کار باعث می گردد که با تعهد بیشتری آغاز به کار کنید؛ به اسم مثال، اگر هدف شما رسیدن به ارتقای شغلی است، نوشتن مزایا و دلایلی که می خواهید به این هدف برسید، به مغز شما یاری می نماید تا هدف مورد نظرتان را پردازش نموده و شما را در جهت درست نگه دارد.

به علاوه، وقتی چیزی ملموس مانند یک فهرست نوشته شده ایجاد می کنید ، این یک نشانه فکری دیگر است که اقدامات شما را در جهت واقعی شدن هدف تقویت می نماید.

8. اهداف و پاداش ها را معین کنید

شاید فکر کنید که این هم نوعی رشوه دادن است. ممکن است این فکر چندان هم نامربوط نباشد، اما مطمئن باشید که موثر است. معین اهداف کوتاه مدت در دل اهداف بلند مدت، به شما یاری می نماید احساس کنید در حال اجرا کاری هستید، در حالی که پاداش به شما چیزی می دهد که باید حتی قبل از رسیدن به هدف نهایی، منتظر آن باشید.

تقسیم وظایف عظیم به کارهای کوچک تر به شما یاری می نماید تا بیش از حد تحت فشار قرار نگیرید. اجازه دادن به خود برای لذت بردن از یک کاسه بستنی پس از اتمام هر فصل در گزارش خود ، یا یک گردش خاص با دوستان پس از اتمام یک نقطه عطف در تناسب اندام، به شما یاری می نماید تا بر مدار انگیزه های طولانی مدت خود بمانید.

9. استراتژی داشته باشید اما انعطاف پذیر باشید

هنگام آغاز یک هدف نو، برنامه ریزی کنید که چگونه وارد عمل خواهید شد. فکر کردن به برنامه، نه تنها به شما این فرصت را می دهد که برترین شرایط را برای موفقیت ایجاد کنید، بلکه به شما این امکان را می دهد که در صورت روبرو شدن با مسائل، استراتژی های جایگزین را هم آنالیز کنید.

اگر اولین کوشش شما با شکست روبرو شد، استرس نگیرید. اگر اولین تیر شما به هدف نخورد، نا امید نباشید و برنامه خود را برای حل مسائلی که دفعه اول شما را متوقف نموده اند، تغییر دهید.

10. برای موانع و خستگی برنامه ریزی کنید

همه در طول راه دلسرد می شوند و احتمالاً این موضوعی است که برای شما هم اتفاق می افتد، بنابراین، پیشاپیش برای کارهایی که می خواهید انجام دهید، برنامه ریزی کنید. این کار باعث می گردد که وقتی موانع به وجود می آیند و انگیزه های شما آغاز به سست شدن می نمایند، هوشیار باشید.

برای مدیریت موانع و خستگی ها، این اقدامت می توانند مفید باشند:

  • بارها و بارها، فهرست دلایل خود برای تعقیب اهداف و رویاهایتان را بخوانید.
  • شما می توانید طوفان فکری نوی داشته باشید. احتمالا راه های جالب تری برای رسیدن به اهداف و تنو انرژی به سراغ تان می آید.
  • شما می توانید در خصوص مسائل با شریک خود صحبت کنید و به این ترتیب، فشار مسائل را کم کنید.

بسته به نوع هدف، یک برنامه عملی برای تنو انرژی خود ایجاد کنید؛ برنامه ای که الهام دهنده و لذت بخش باشد.

سخن آخر

نباید فراموش کنید که برای ایجاد انگیزه، باید دست به عمل بزنید. پیشنهاد می کنیم توصیه های این مقاله را به کار بندید و نتایج عملی آن را ببینید. حفظ انگیزه، یک عادت سخت است، اما ارزش آن را دارد که نیروی انگیزه خود را تقویت کنید تا بتوانید با همه اهداف و عادات خود به موفقیت برسید.

منبع: liveboldandbloom

منبع: دیجیکالا مگ

به "10 روش ساده و مؤثر برای ایجاد انگیزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 روش ساده و مؤثر برای ایجاد انگیزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید