نتایج آزمایش پاتولوژی پیروز تا دو هفته آینده اعلام می گردد، اطلاع رسانی زیاد برایمان حاشیه درست کرد

به گزارش وبلاگ پنجره، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از اعلام نتایج آزمایش پاتولوژی پیروز طی یک تا دو هفته آینده اطلاع داد و گفت: سازمان محیط زیست کوشش کرد که از همان ابتدا هیچ مساله ای را درباره پیروز کتمان نکند، اما به نظر می رسد یکی از عواملی که در این ماجرا برای ما حاشیه درست کرد، اطلاع رسانی زیاد و مداوم درباره شرایط این حیوان بود.

نتایج آزمایش پاتولوژی پیروز تا دو هفته آینده اعلام می گردد، اطلاع رسانی زیاد برایمان حاشیه درست کرد

به گزارش ایلنا، حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این سوال که چرا با وجود گذشت بیش از دو ماه از مرگ پیروز توله یوز ایرانی که در شرایط اسارت در پارک پردیسان تهران نگهداری می شد، هنوز نتایج آزمایش پاتولوژی این حیوان اعلام نشده و آیا معین شده است که علاوه بر ضعف های جسمانی اولیه پیروز، شرایط نامناسب نگهداری از او در پارک پردیسان و خطا های احتمالی که در حوزه دامپزشکی و تیمارگری در رسیدگی به این حیوان در دوره حضور در تهران رخ داد نیز در مرگ این حیوان نقش داشته است یا خیر، شرح داد: نتیجه گزارش پاتولوژی پیروز هنوز به دست ما نرسیده است که بخواهیم آن را به صورت عمومی اعلام کنیم.

وی اضافه نمود: پیگیری های ما از پاتولوژیستی که از دانشگاه تهران مامور انجام این کار نموده بودیم و خودش کار کالبدگشایی و نمونه برداری را انجام داده است، نشان می دهد که معین شدن نتایج بعضی آزمایش های سم شناسی زمان بر است و نمی توان به سرعت درباره این آزمایشات اظهارنظر قطعی کرد. البته به ما قول داده اند که طی یک تا دو هفته آینده نتایج نهایی آزمایش پاتولوژی اعلام گردد و ما هم به محض معین شدن نتایج، آن را به صورت رسمی به اطلاع مردم خواهیم رساند.

احتمال وجود خطا در فرآیند های درمانی طی شده برای پیروز

اکبری با تاکید بر این که سازمان محیط زیست کوشش کرد که از همان ابتدا هیچ مساله ای را درباره پیروز کتمان نکند، گفت: به نظر می رسد یکی از عواملی که در ماجرای پیروز برای ما حاشیه درست کرد، اطلاع رسانی زیاد و مداوم درباره شرایط این حیوان بود، البته این مساله توجه مردم را بیش از پیش به گونه یوزپلنگ جلب کرد، اما حاشیه هایی را به همراه داشت که چندان ضروری نبود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: دانش دامپزشکی مانند پزشکی تا حدودی نسبی است و نمی توان گفت که یک دامپزشک متخصص در فرآیند های درمانی هیچ اشتباهی نمی کند. به نظر می رسد در فرآیند های درمانی مختلفی که در طول دوره زندگی پیروز طی شد نیز احتمالا خطا هایی وجود داشته است.

وی در ادامه تاکید نمود: در فرآیند نگهداری از پیروز، آنچه را از دست سازمان محیط زست برمی آمد، انجام دادیم و تیمارگرانی هم که در پردیسان به این حیوان یاری کردند، از هیچ کوششی دریغ نکردند. اساسا برای پیروز هم زمان زیادی صرف شد و هم در تامین هزینه ها و انجام اقدامات درمانی که این حیوان به آن احتیاج داشت، چیزی کم گذاشته نشد.

نقش مصرف دارو های زیاد در بروز ضعف های جسمانی در پیروز

اکبری در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: براساس تجارب محیط بانی ما و نه تجربه هایی که دامپزشکان محترم دارند، معمولا وقتی گونه های وحشی با دارو های مختلف تحت درمان قرار می گیرند، سیستم جسمانی آن ها به هم می ریزد و بسیاری از این حیوانات سرنوشت خوبی پیدا نمی نمایند. پیروز هم نمونه ای از چنین گونه های وحشی است که احتیاجمند مصرف زیاد دارو شد و در نهایت تلف شد، البته شاید اگر پیروز این دارو ها را مصرف نمی کرد، زودتر تلف می شد، اما این احتمال هم وجود دارد که مصرف زیاد دارو باعث بروز عوارض جسمانی مختلفی در این حیوان شده باشد.

وی اضافه نمود: در حالی که پیروز در طول دوره زندگی خود دارو های زیادی را مصرف کرد، اما تا امروز تقریبا هیچ دارویی به جز واکسن های ضروری به آذر و توران داده نشده است، چون این دو توله از ابتدا شرایط مناسب تری داشتند و در فرآیند نگهداری اولیه از آن ها نیز وقتی مسائلی برایشان پیش می آمد، کوشش می شد بدون مصرف دارو و با روش های معمول تیمارگری این مسائل را حل کنیم. اکنون هم که شرایط این دو توله را با پیروز مقایسه می کنیم، خوشبختانه هم سرحال تر هستند، هم رشد بهتر، تغذیه مناسب تر و استخوان بندی محکم تری دارند، اما پیروز از همان ابتدا دچار ضعف های جسمانی زیادی بود و هیچ وقت به شرایط عادی نرسید.

از ابتدا روی پیروز به عنوان یک توله سالم حساب نمی کردیم

اکبری با اشاره به مسائل جسمانی پیروز در هفته های نخست پس از تولد او گفت: زمانی که پیروز به تهران آورده شد، از همان ابتدا به علت نارسایی هایی که در سیستم دفع و گوارش به آن دچار شده بود، به شدت در فرآیند تغذیه مسائل داشت و وقتی با شیر خشک تغذیه می شد، عموما نمی توانست به صورت طبیعی دفع کند و برای دفع ناچار بود از دارو استفاده کند.

معاون سازمان محیط زیست ادامه داد: وقتی دامپزشک متخصص اهل آفریقای جنوبی به ایران آمد، نسخه خاصی را برای پیروز پیچید و تاکید داشت که صرفا باید تا حدی به این حیوان شیر خشک داده گردد که زنده بماند، یعنی این متخصص، تغذیه پیروز را به شدت کم کرد، چراکه احتمال داد اگر تغذیه پیروز را بیشتر کنیم، همان مسائلی که باعث تلف شدن توله دوم شد، برای این حیوان نیز پیش می آید و باعث تلف شدن او می گردد.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما به علت تجویز دامپزشک متخصص خارجی ناچار شدیم تغذیه پیروز را کم کنیم و این مساله باعث شد که این حیوان هم از نظر استخوان بندی و هم سایر مسائل داخلی به مشکل بخورد، به نحوی که پیروز با اندک مسئله ای که برایش پیش می آمد، به علت این که دچار عفونت می شد یا کلیه او به مشکل می خورد یا دچار مشکل دفع می شد، به دارو احتیاج پیدا می کرد.

وی در ادامه گفت: همه این مسائل باعث شد پیروز از همان ابتدا دچار مسائلی گردد که یک توله یوز سالم محسوب نگردد که بتوان چندان روی ماندن او حساب کرد. اگرچه وقتی پیروز گوشت خواری را شروع کرد و رشد او بهتر شد، ما تصور کردیم که این حیوان می تواند عمر طولانی تری داشته باشد و احتمالا می توانیم او را در مرکز تکثیر نگهداری کنیم، اگرچه احتمال می دادیم که حتی در صورت زنده ماندن پیروز نیز باز هم باید با حساسیت های بالا و مراقبت دائمی از این حیوان تا انتها عمر از او نگهداری کنیم.

در روز های آخر، هم زمان چند مشکل جسمانی برای پیروز ایجاد شده بود

اکبری درباره روز های انتهای زندگی پیروز و مراقبت های درمانی این حیوان تا لحظه مرگ نیز شرح داد: زمانی که در هفته آخر زندگی پیروز، عوارض جسمانی قبلی مجددا برای او پدید آمد، بلافاصله این حیوان را به بیمارستان دامپزشکی انتقال دادیم و در دوره بستری او نیز کوشش های زیادی انجام شد و دامپزشکان داخل و خارج سازمان برای طی فرآیند های درمانی مختلف برای پیروز، مشورت های زیادی را با یکدیگر انجام دادند.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: در روز های آخر زندگی پیروز، هم زمان چند مشکل جسمانی برای این حیوان ایجاد شده بود که از جمله آن ها می توان به مشکل کلیه اشاره نمود، اگرچه در شب آخر بر اثر نوع خاصی از دیالیز که برای پیروز انجام شد، مشکل کلیه او تا حدودی بهتر شد، اما متاسفانه ضعف جسمانی و سایر مسائل جسمی که به آن دچار بود، همگی دست به دست هم داد و باعث تلف شدن این حیوان شد.

وی در انتها توضیح داد: کلیات مسائل مربوط به مسائل جسمانی پیروز در گزارشات قبلی سازمان محیط زیست به صورت عمومی به اطلاع مردم رسیده است و زمانی هم که نتایج آزمایش پاتولوژی معین گردد، ما جزئیات این مساله را به صورت شفاف اطلاع رسانی خواهیم کرد.

منبع: فرارو

به "نتایج آزمایش پاتولوژی پیروز تا دو هفته آینده اعلام می گردد، اطلاع رسانی زیاد برایمان حاشیه درست کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نتایج آزمایش پاتولوژی پیروز تا دو هفته آینده اعلام می گردد، اطلاع رسانی زیاد برایمان حاشیه درست کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید