این بیماری باعث اختلال کارکردهای حرکتی در زنان سالمند می گردد

به گزارش وبلاگ پنجره، معمولا زمانی که شخص مبتلا به دیابت نوع 2 دچار مسائل حسی یا حرکتی می گردد، فرض این است که به عصب های محیطی دست و پا آسیب وارد شده و این شرایط ارتباطی با مغز ندارد.

این بیماری باعث اختلال کارکردهای حرکتی در زنان سالمند می گردد

در این تحقیقات دانشگاه هیوستون در آمریکا، 42 زن بالاتر از 60 سال که نیمی از آن ها به دیابت نوع دو مبتلا بودند با استفاده از یک تکنیک جدید طیف سنجی موسوم به functional near infrared spectroscopy یا (fNIRS) مورد آزمایش قرار گرفتند تا میزان خون حاوی اکسیژن و خون بدون اکسیژن مورد استفاده در مغز آن ها تعیین گردد. در جریان آزمایش از داوطلبان خواسته شد عملکردهای مختلفی را با دستان خود انجام دهند.

در نتیجه این آزمایش تعیین شد تغییرات حرکتی در افراد دیابتی، به طور مستقل از اختلالات حسی رخ می دهد و این تغییرات با مدت و شدت بیماری ارتباط ندارد. در واقع این داده ها نشان می دهد عوامل دیگری مانند تغییر در عضلات و کاهش عملکرد قشر مغز، مکانیزم های اساسی عامل بروز این مسائل هستند.

دیابت به علت ناتوانی بدن در فراوری یا مصرف انسولین بوجود می آید. انسولین ماده ای است که توسط لوزالمعده فراوری می گردد و نقش آن استفاده از قند به عنوان بزرگ ترین منبع انرژی بدن است.

قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگان های بدن تاثیر می گذارد و به بیماری های قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه، نابینایی، ناتوانی جنسی و عفونت های منتهی به نقص عضو منجر می گردد.

آخرین آمار منتشر شده از سازمان دنیای بهداشت در خصوص دیابت:

- تعداد افراد مبتلا به دیابت از 108 میلیون در سال 1980، به بیش از 425 میلیون نفر رسیده است.

- شیوع دنیای دیابت در افراد بالای 18 سال، از 4.7 درصد در سال 1980، به 8.5 درصد در سال 2014 میلادی رسیده است.

- سرعت شیوع دیابت در کشورهای فقیر و کم درآمد بیشتر است.

- دیابت عامل اصلی نابینایی، نارسایی کلیه، حمله قلبی، سکته مغزی و قطع اعضای تحتانی است.

- در سال 2016میلادی، 1.6 میلیون مرگ، به طور مستقیم به دیابت مربوط بود و 2.2 میلیون مرگ دیگر به گلوکز بالای خون منتسب بود. حدود نیمی از آمار مرگ و میر ناشی از گلوکز بالای خون، در افراد کمتر از 70 سال گزارش شده است.

- بر اساس آخرین آمار سازمان دنیای بهداشت در سال 2016 میلادی، دیابت هفتمین عامل مرگ و میر گزارش شده است.

- رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی، حفظ وزن بدن و اجتناب از مصرف دخانیات مهمترین عوامل در پیشگیری از دیابت نوع 2 هستند.

- بیش از 425 میلیون نفر در سراسر دنیا به دیابت مبتلا هستند؛ بیشتر این آمار به دیابت نوع 2 اختصاص دارد که به راحتی با فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی سالم قابل کنترل است.

- از هر دو بیمار مبتلا به دیابت، یک مورد هنوز تشخیص داده نشده است که به سادگی با تشخیص اولیه و رعایت موارد ساده مربوط به سبک زندگی قابل کنترل است.

- از هر چهار خانواده، کمتر از یک مورد به برنامه های آموزشی کاربردی در زمینه دیابت دسترسی دارند. در حالی که آموزش های اولیه نقش مهمی در کنترل بیماری، بهبود نتایج و کاهش هزینه ها دارد.

دیابت و کمبود انسولین

دیابت هزینه سنگینی را به خانواده ها تحمیل می نماید. در بسیاری از کشورها، هزینه تزریق انسولین و نظارت روزانه قند خون، نیمی از درآمد خانواده را صرف می نماید. از طرفی نیروی کار مفید خانواده را متوقف می نماید.

مطالعات جدید محققان دانشگاه استنفورد نشان می دهد تا سال 2030 میلادی، نیمی از بیماران مبتلا به دیابت با کمبود انسولین روبرو می شوند و به این دارو دسترسی نخواهند داشت.

این مطالعه بر قیمت و کاهش منابع داروهای مورد احتیاج تمرکز دارد و نشان می دهد بیماران مبتلا به دیابت در آینده ای نزدیک برای تامین انسولین با مشکل روبرو می شوند. محققان احتمال می دهند بزرگترین کمبود انسولین در آفریقا خواهد بود.

دیابت در آسیا

مطالعات محققان دانشگاه وندربیلت نشان می دهد گسترش بیماری دیابت در آسیا به حد شیوع رسیده است و این شرایط موجب افزایش خطر مرگ زودهنگام به ویژه در میان زنان و افراد میانسال شده است.

بر اساس این تحقیقات بیماران مبتلا به دیابت در معرض خطر بالای مرگ زودرس هستند و خطر ابتلا به دیابت در آسیا بسیار بالاتر از چیزی است که در تحقیقات صورت گرفته در آمریکا و اروپا وجود دارد. چین و هندوستان بیشترین میزان ابتلا به دیابت را در دنیا دارند.

در قاره آسیا بیش از 230 میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند. با توجه به شیوع چاقی و سازگاری سریع با سبک زندگی غربی در آسیا پیش بینی می گردد، تعداد افراد مبتلا به دیابت تا سال 2040 میلادی به بیش از 355 میلیون نفر برسد.

منبع: همگردی

به "این بیماری باعث اختلال کارکردهای حرکتی در زنان سالمند می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این بیماری باعث اختلال کارکردهای حرکتی در زنان سالمند می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید