(ویدئو) چالش مومو چیست؟، ورود پلیس به ماجرای ارسال کلیپ های چالش مومو برای دانش آموزان
به گزارش وبلاگ پنجره، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به ارسال کلیپ های چالش مومو برای برخی کاربران به خصوص دانش آموزان گفت: والدین در این خصوص دقت بیشتری داشته باشند و تهدیدات ارسال کنندگان کلیپ های چالش مومو را جدی نگیرند و استرس و اضطراب به فرزندان خود منتقل نکنند.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سرهنگ علی محمد رجبی اضافه کرد: رسیدگی به ارسال پیام ها و کلیپ های موسوم به چالش مومو به صورت ویژه در دستور کار پلیس فتا قرار گرفته و بزودی افراد داخلی که هدف شان اذیت و آزار دانش آموزان بوده است، گرفتار قانون می شوند.
وی از والدین درخواست کرد: در صورت برخورد فرزندشان با محتوای مومو با آن ها صحبت کرده و نگرانی آن ها را کاهش دهند، زیرا والدین درک بهتری نسبت به تهدیدات فضای مجازی و شبکه های اجتماعی دارند.
چالش مومو چیست؟
سرهنگ رجبی اضافه کرد: در روز های اخیر دوباره شاهد مطرح شدن چالش مومو در سطح برخی استان های کشور به خصوص استان های جنوبی بوده ایم و برخی کاربران که بیشتر آن ها دانش آموز بوده اند پیام هایی حاوی محتوا و تصاویر مومو دریافت کرده اند؛ دریافت پیام ها و کلیپ های چالش مومو بیشتر از طریق اپلیکیشن واتس اپ صورت گرفته است.
وی در تشریح این موضوع گفت: مومو یک اکانت واتس آپ است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی مومو دریافت و پس از آغاز به مصاحبه از سوی حساب کاربری مومو فرد به رفتار های خطرناک دعوت می گردد.
سرهنگ رجبی گفت: برخی کاربران واتس اپ از حساب های کاربری با شماره ایرانی و بعضا خارجی پیام هایی را به زبان فارسی دریافت کرده بودند که از آن ها خواسته شده بود در چالش مومو شرکت کنند؛ بررسی های گسترده پلیس فتا نشان داد عمده این پیام ها با انگیزه ایجاد مزاحمت ارسال شده است.
وی یادآور شد: متاسفانه برخی خانواده ها در پی ارسال پیام ها و کلیپ های چالش مومو برای فرزندانشان به جای راهکار های فنی و صحبت کردن با آن ها نگرانی بیشتری به فرزندان خود منتقل کرده و باعث ایجاد اضطراب در فرزندانشان شده اند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا موج جدید مزاحمت های موسوم به مومو را ناشی از افزایش حضور دانش آموزان در بستر اینترنت دانست و گفت: پلیس فتا پیش تر در خصوص خطرات احتمالی استفاده مدارس از واتس اپ هشدار داده بود، ولی متاسفانه همچنان شاهدیم که کلاس های مجازی به جای برنامه شاد در واتس اپ تشکیل می گردد و والدین مجبور هستند اینترنت بدون محدودیت را در بستر یک پیام رسان خارجی در اختیار فرزند خود قرار دهند و همین موضوع زمینه این گونه مسائل را فراهم کرده است.
هشدارهای پلیس درباره چالش مومو به دانش آموزان
سرهنگ رجبی از والدین و معلمان خواست به هیچ وجه دانش آموزان را به استفاده از پیام رسان های خارجی برای آموزش مجازی هدایت نکنند و مراقبت های لازم را انجام دهند و در صورتی که به هر دلیل نیاز به استفاده از بستری دیگر غیر از برنامه شاد بود از پیام رسان های داخلی استفاده کنند.
وی مراقبت از داده های خصوصی و عدم افشای اطلاعات در شبکه های اجتماعی و آموزش استفاده صحیح از فضای مجازی را راهکار اصلی پیشگیری از این مسائل دانست و اضافه کرد: امیدواریم آموزش و پرورش و والدین گرامی با ارائه آموزش های لازم به دانش آموزان از بروز اینگونه مسائل پیشگیری کنند.
سرهنگ رجبی از هموطنان خواست هرگونه مشکل و موارد مشکوک در فضای مجازی را با سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir یا شماره تماس 096380 در میان بگذارند.
جزئیاتی درباهر چالش مومو
تقریبا تمامی وب سایت های خبری معروف به تازگی در رابطه با این بازی یا چالش خطرناک مباحثی را عنوان کرده اند و این بازی تبدیل به یکی از تیتر های یک خبری شده است. بازی مومو از طریق واتس اپ قابل انجام است و بیشتر شبیه به یک چالش است تا بازی. اما از آنجا که بیشتر افراد با بازی نهنگ آبی، با این گونه چالش ها آشنا شده اند، در نتیجه همچنان از چالش مومو با نام بازی مومو نیز یاد می گردد.
اما مومو یا Momo چیست؟ مومو در حقیقت یک اکانت واتس اپ است که تصویر پروفایل آن، تصویری از یک دختر است که به شکل بسیار زشتی همراه با یک خنده جوکر مانند، در آمده است. در واقع تصویر پروفایل مومو فتوشاپ یا ویرایش شده نیست، بلکه تصویری از یک مجسمه از مجموعه آثار عروسک های نمایشگاه توکیو ژاپن است که قسمت هایی از آن بریده شده و تنها تصویر صورت زشت آن، در پروفایل نمایش داده شده است.
این موجود در افسانه های ژاپنی، یک موجود وحشتناک و پرنده است که طبق افسانه ها، گاهی اوقات اقدام به دزدیدن بچه ها نیز می کرده اند. تصویر مومو اولین بار در اینستاگرام فردی به نام ناناکو که یک عروسک ساز است منتشر شد و پس از آن به شهرت جهانی دست یافت.
اما داستان خطرناک شدن Momo از فیس بوک آغاز گشت. پس از معرفی و مشهور شدن این مجسمه، در یک گروه فیس بوک، کاربران برای ایجاد ارتباط با یک شماره ناشناس به چالش کشیده شدند. برخی از آن ها چنین بیان می کردند که اگر پیامی را برای مومو ارسال کنند، مومو پاسخ آن ها را با تصاویری وحشتناک، خشونت آمیز و حتی تهدید می دهد.
با توجه به مواردی که ذکر شد، بنظر می رسد چالش مومو تنها با یک پیام آغاز خواهد شد و فرستنده پیام نمی تواند پایانی برای آن در نظر بگیرد.
این چالش با ارسال پیام به مومو آغاز می گردد و پس از آن پیام های تهدید آمیز، خشونت بار و وحشتناک به کاربر ارسال می گردد.
این بازی ابتدا از آرژانتین آغاز و سپس تا ایالات متحده، آلمان، فرانسه و دیگر کشور ها گسترش یافت و تا به امروز خودکشی یک دختر نوجوان 12 ساله را به آن نسبت می دهند.
پس از انتشار این بازی در فیس بوک، حال مومو در واتس اپ اقدام به انتشار کرده است و از طریق این پیام رسان قربانی می گیرد.
برخی از کارشناسان حوزه نرم افزاری، این چالش را حقه ای برای سرقت اطلاعات کاربران عنوان کرده اند و برخی دیگر نیز آن را یک چالش بیمارگونه، همچون نهنگ آبی، نامیده اند.
کشور های زیادی در خصوص این چالش به خانواده ها و نوجوانان هشدار داده اند، پلیس ملی اسپانیا، بی بی سی نیوز در برزیل، پلیس آرژانتین و سایر مقامات کشور هایی که به نوعی درگیر این بازی شده اند، هشدار هایی را در خصوص عدم گرایش به این نوع چالش ها داده اند که باید آن ها را مورد توجه قرار داد.
خطرات Momo چیست؟
سوالی که ممکن است برای برخی از کاربران پیش آمده باشد این است که ایجاد ارتباط با یک شماره ناشناس و احیانا دریافت چند تصویر و پیام، که به آن ها می توان اهمیتی نداد، چه خطراتی می تواند داشته باشد؟ برای پاسخ به این سوال می توانیم گزینه های زیر را عنوان کنیم.
امکان سرقت اطلاعات کاربران
ایجاد مزاحمت های تلفنی در اثر ذخیره شماره تلفن شما در پروفایل مومو
دریافت وقت و بی وقت پیام های خشونت آمیز و تصاویر وحشتناک
ترغیب نوجوانان به انجام عمل خودکشی و تهدید آنان
امکان اخاذی و باج خواهی از افراد
تا به امروز تنها یک خودکشی منتسب به بازی مومو اعلام شده است که مربوط به دختری 12 ساله بوده که از تمامی مراحل خودکشی خود، فیلم تهیه کرده است.
از آنجا که این چالش در واتس اپ منتشر می گردد و ذخیره هر شماره ای در واتس اپ، منجر به ذخیره شماره شما نیز در واتس اپ طرف مقابل می گردد، بنابراین با اولین پیامی که به مومو ارسال کنید، در واقع شماره خود را به او داده اید و او می تواند از طریق همین شماره اقدام به ایجاد مزاحمت برای شما نماید.
حتی پس از دیلیت اکانت واتس اپ و ایجاد یک حساب جدید، چون از همان شماره استفاده کرده اید، مومو بار دیگر شما را خواهد یافت و می تواند ارسال پیام های تهدید آمیز خود را از سر بگیرد.
همچنین گزارشاتی از تماس مومو با افراد نیز دریافت شده است که حتی با وجود پاک کردن واتس اپ، از طریق شماره تلفن با آن ها تماس برقرار کرده و تهدید های خود را آغاز می کند.
اگر درگیر چالش مومو شده اید، بهترین راهکار پاک کردن حساب واتس اپ و استفاده از یک شماره جدید می باشد تا از شر پیام ها و تصاویر وحشتناک این پروفایل خطرناک، رهایی یابید.
منبع: فرارو