طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشرنگ و براق بدون شکرک و کپک

به گزارش وبلاگ پنجره، مربای آلبالو یکی از محبوب ترین تابستانی است که اتفاقا در تمام روزهای سال در وعده و در بعضی شهرها با بعضی غذاها مصرف می گردد. مربای آلبالو فوت و فن های خاصی دارد که با رعایت آن مربای شما یک مربای آلبالو خوش رنگ بدون شکرک و کپک خواهد شد. با سرویس همراه باشید و طرز تهیه مربا آلبالو خانگی بدون شکرک و کپک و نیز نکات مهم پخت مربای آلبالو حرفه ای و براق را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشرنگ و براق بدون شکرک و کپک

طرز تهیه مربا آلبالو خانگی

مواد لازم برای تهیه مربای آلبالو خانگی

  • آلبالو: 1 کیلوگرم
  • شکر: 1 و نیم کیلوگرم (اگر آلبالوها شیرین هستند 1 کیلوگرم شکر کافی است)
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • عصاره وانیل: نوک قاشق چای خوری
  • یک بشقاب خالی که در یخچال چند ساعت نگه داشته اید تا سرد گردد.

مراحل طرز تهیه مربا آلبالو در طب سنتی

مرحله اول؛ شستن آلبالو و هسته گیری

برای درست کردن مربا آلبالو خانگی ابتدا آلبالوها را بشورید و با دست یا دستگاه هسته گیر هسته آن ها را بگیرید.

مرحله دوم؛ خواباندن آلبالو در شکر

در این مرحله از طرز تهیه مربا آلبالو خانگی سپس به مدت 24 تا 48 ساعت آلبالوها را در شکر بخوابانید. بهتر است شکر را لا به لای آلبالوها بریزید. در این مدت حتما مخلوط آلبالو و شکر را در یخچال نگهداری کنید تا حسابی آب بیندازند و مربای شما لعاب دار گردد.

مرحله سوم؛ پختن آلبالو و شکر

بعد از این مدت قابلمه را روی شعله میانه گاز بگذارید تا آب آلبالوها به دمای جوش برسد. در این فاصله مرتب کف روی آلبالوها را بگیرید و دور بریزید و ترکیب آلبالو و شکر را مرتب هم بزنید تا هم ته نگیرد و هم سر نرود.

مرحله چهارم؛ اضافه کردن آبلیمو و وانیل

زمانی که ترکیب آلبالو و شکر غلیظ شد و کمی قوام پیدا کرد آبلیمو و وانیل را هم اضافه کنید و هم بزنید. 30 دقیقه زمان برای پخت مربای آلبالو کافی است.

نکته: طرز تهیه شربت آلبالو شباهت زیادی به مربای آلبالو دارد. برای درست کردن شربت آلبالو باید همچون روش تهیه مربا، آلبالوها را همراه با شکر ترکیب کنید و برای 24 ساعت در این حالت بگذارید. سپس آلبالو و شکر را روی حرارت گاز قرار دهید تا برای 10 دقیقه بجوشد. برای مطالعه مراحل کامل روی لینک مطلب کلیک کنید.

روش تشخیص غلظت مناسب مربای آلبالو

یک روش برای تشخیص این که مربا به غلظت مطلوب رسیده این است که بعد از نیم ساعت با استفاده از یک بشقاب خالی که در یخچال از قبل سرد نموده اید غلظت مربا را بسنجید. برای سنجیدن غلیط شدن مربای البالو باید یک قاشق مربا روی بشقاب بریزید و بشقاب را کج کنید.

اگر مربا به حدی غلیظ بود که از روی بشقاب سُر نخورد و نریخت غلظت مربای آلبالو در حد معقول است. این نکته را هم باید بدانید که مربا بعد از سرد شدن غلیظ تر می گردد پس لازم نیست در این مرحله بیش از حد غلیظ و سفت باشد.

بعد از چند دقیقه قابلمه را از روی گاز بردارید و یک دم کنی روی قابلمه بگذارید تا مربا حسابی جا بیفتد و غلیظ گردد. وقتی مربا کاملا سرد شد آن را در شیشه های کاملا تمیز و کاملا خشک بریزید، درب شیشه را محکم ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

نکات مهم طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشمزه بدون کپک و شکرک

*زمان پخت مورد احتیاج برای مربا آلبالو بین 30 تا 45 دقیقه است (بستگی به اندازه مواد دارد، اگر اندازه آلبالوها زیاد است 45 دقیقه زمان بگذارید). پخت بیش از حد مربا آن را له نموده و رنگ مربا را تیره می نماید.

*در حین پخت مربای آلبالو به هیچ وجه درب قابلمه را نگذارید چون مربا بد رنگ می گردد و سر می رود.

*برای این که مربا شکرک نزند باید اجازه دهید شهد شکر به غلظت مناسب برسد و به اصطلاح قوام پیدا کند تا آب موجود در شهد مربا باعث کپک زدن مربا نگردد. اگر هم مربا کپک زد اندازهی شکر روی مربا بریزید و دوباره آن را بجوشانید تا کپک مربا از بین برود. گاهی اوقات دلیل کپک زدن مربا کم بودن اندازه شکر آن است. پیشنهاد می کنیم مقاله را هم مطالعه کنید.

*اگر به مربای در حال پخت آبلیمو اضافه کنید احتمال شکرک زدن آن کم می گردد.

*در صورتی که مربا شکرک زد می توانید آن را نجات دهید. کمی آب جوش و یک قاشق غذاخوری آبلیمو تازه به مربا اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز کمی بجوشد.

*قوام شهد و شربت مربا در شکرک و کپک نزدن آن موثر است. برای آزمایش اندازه قوام شربت مربا کمی از شربت را با قاشق بر می داریم و اجازه می دهیم تا سرد گردد، اگر شربت مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام مربا مناسب است. اگر شهد مربا رقیق و آبکی بود، کمی دیگر زمان بدهید تا روی حرارت ملایم گاز غلیظ گردد.

*طرز تهیه شربت آلبالو با مربای آلبالو به طور همزمان بسیار ساده است، بعد از درست شدن شیره مربای آلبالو می توانید نصف شربت را برای تهیه مربا بردارید و بعد اجازه دهید به جامانده شربت به غلظت مناسب برسد.

*از مربای آلبالو برای درست کردن هم می توانید بهره ببرید.

*طرز تهیه مربای آلبالو بدون شکر با استفاده از شیرین کننده های مصنوعی هم امکان پذیر است.

*طرز تهیه مربای آلبالو با آلبالوی فریزری هم مرسوم است. باید ابتدا آلبالوها را از فریزر خارج کنید تا یخ آن ها باز گردد و سپس به همین ترتیب مراحل طرز تهیه مراحل آلبالو را طی کنید.

*طرز تهیه مربای آلبالو در طب سنتی به همین ترتیب است.

سوالات متداول

دلیل تلخ شدن مربای آلبالو چیست؟

اگر وانیل را از همان ابتدا به مربای آلبالو اضافه کنید طعم مربا رو به تلخی می زند. همواره آخر کار وانیل را اضافه کنید.

طبع مربای آلبالو سرد است یا گرم؟

طبع مربای آلبالو سرد و تر است.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشرنگ و براق بدون شکرک و کپک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربا آلبالو خانگی خوشرنگ و براق بدون شکرک و کپک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید