یک روز در بازار تهران

به گزارش وبلاگ پنجره، اگر از یک تهرانی بپرسی کجای شهر می گردد سرگرم شد و خرید کرد، حتما یکی از جاهایی که می گوید بازار تهران است. می توانی یک روز صبح که حوصله ات حسابی سر رفته از خانه بیرون بزنی و بروی بازار تهران، هم حال و هوایی عوض کنی و هم دست پر به خانه برگردی، در حالی که غصه پول زیادی را هم که در بازار خرج نموده ای، احتمالا می خوری.

یک روز در بازار تهران

تهران، جاهای تفریحی زیادی ندارد، ولی بازار بزرگش هم حالت را خوب می نماید و هم حسابی سرگرم ات. بازار تهران، بازاری سرپوشیده متعلق به دوره صفوی ست که هرچیزی که فکرش را کنی در آن پیدا می گردد. این بازار از خیابان مولوی در جنوب آغاز می گردد و شمال اش به میدان 15 خرداد می رسد. میدان توپخانه و میدان خیام هم به ترتیب در شرق و غربش قرار گرفته اند.

کی به بازار تهران برویم؟

بازار تهران هم خیلی بزرگ است و هم خیلی شلوغ، طوری که فرقی ندارد وسط هفته را برای رفتن انتخاب نموده باشی یا آخر هفته را. سپیده که سر بزند، بازار و خیابان های اطرافش پر می گردد از چرخ دستی و گاری و مردمی که جلوی مغازه ها صف کشیده اند و دیگر جای سوزن انداختن نیست. البته چندین سال است که پای درشکه و تراموا هم به بازار تهران باز شده و عابران را بیشتر به یاد تهران قدیم می اندازند. این درشکه ها چهارراه گلوبندک را تا سر خیابان ناصرخسرو می فرایند و برمی گردند.

در بازار تهران چه بخریم؟

بازار تهران سراها، دالان ها، مغازه ها و پاساژهای زیادی را در خودش جای داده. از مترو 15 خرداد که بیرون بیایید، مغازه ها هم آغاز می شوند. مغازه های راسته اصلی تا سبزه میدان بیشتر ادویه و خشکبار می فروشند. و پاساژهایی مثل بازار رضا مخصوص آنهایی هستند که دنبال لباس و روسری و کیف و کفش اند. تنوع همه چیز در اینجا خیلی زیاد است. به طوری که حتی اگر به قصد خرید هم نیامده باشی، سخت بتوانی بر وسوسه خرید غلبه کنی.

سوغات تهران چیست و از کجا بخریم؟

بازار تهران مقصد خیلی از آنهایی ست که دنبال جنس مقرون به صرفه یا قیمت های پایین اند. بیشتر مغازه های سطح شهر، اجناس شان را به صورت عمده از بازار خریده اند. و طبیعی ست که قیمت ها در اینجا کمتر از جاهای دیگر باشد. تقریبا محال است که دنبال چیزی باشی در بازار نتوانی پیدایش کنی. یک بازار مخصوص طلافروش ها، یک بازار مخصوص فرش فروش ها، بازاری برای پارچه فروشان و سراهایی کوچک و بزرگ که لوازم خانگی و لباس می فروشند.

اگر فرش اصیل بخواهی یکی از راه های پیدا کردنش آمدن به بازار است. این قسمت معمولا خلوت تر از جاهای دیگر است و فرش های رنگارنگی که از نرده ها آویزان شده، تخته فرش هایی که روی زمین پهن شده و معمولا کسی رویشان نشسته و خیره به طرح شان شده، قشنگی هایش را چند برابر می نماید. انقدر که دلت می خواهد همانجا روی فرش ها چند ساعت بنشینی و بیرون نیایی.

کجا غذا بخوریم؟

بعد از گشتن در کوچه پس کوچه های بازار تهران، در حالی که دستتان هم حسابی پر است و خسته و گرسنه اید حتما دلتان می خواهد جایی بنشیند، خستگی درکنید و چیزی بخورید. بازار تهران، رستوران ها و ساندویچی های زیادی دارد. بعضی ها مثل شرف الاسلامی چندین سال است که در بازارند. و بعضی دیگر مثل فلافلی های نزدیک سبزه میدان چند وقتی ست که پایشان به بازار باز شده.

رستوران شرف الاسلامی در داخل حیاط مسجد شاه، راه سمت راست، از سال 1317 کارش را در بازار آغاز نموده و حالا همه روزها از ساعت 11 تا 17 باز است. معروفیت شرف الاسلامی به چلوکباب هایش است. البته اگر بخواهید شانس خوردن غذا در اینجا را داشته باشید باید ساعت 12 جلوی رستوران باشید. ژتون بگیرید و احتمالا سر میزی کنار بقیه بنشینید و غذا بخورید.

بازار تهران جز شرف الاسلامی، رستوران های خوب دیگری هم دارد. در میدان سبزه میدان دو رستوران مسلم و شمشیری جزو پرطرفدارها هستند. و خیلی ها برای خوردن غذایشان حتی از آن سر تهران به اینجا می آیند. مسلم را به ته چین هایش می شناسند، اگرچه کوبیده ها و باقالی پلو با ماهیچه هایش هم خیلی خوشمزه است. در سمت دیگر سبزه میدان، رستوران شمشیری جا خوش نموده که یکی از معروف ها در زمینه کباب است.

غذایتان را خورده اید و حالا احتمالا دلتان می خواهد یک چای دبش هم بعدش بخورید. کوچک ترین کافه جهان چطور است؟ کنار مسجد حاج عبدالله، قهوه خانه حاج علی درویش قرار گرفته که از سال 1297 اینجاست و چای دبش جلوی مشتریانش می گذارد، در کافه ای کمتر از دو متر.

رستوران های تهران با قیمت مناسب کدامند؟

دیدنی های اطراف بازار تهران

این فقط خود بازار نیست که دیدنی ست. در نزدیکی میدان حسن آباد که یکی از راه های رسیدن به بازار است و بعد از خیابان شیخ هادی موزه مقدم قرار گرفته. خانه ای تماشایی که مثل هیچ کجا نیست و بودن در آن حال و هوایمان را عوض می نماید.

در میدان 15 خرداد و خیابان ارگ هم می رسید به کاخ گلستان، یکی از کاخ های دیدنی تهران. موزه کاخ گلستان، یکی از دیدنی ترین موزه های تهران هم به شمار میرود.

ساختمان بانک ملی و ساختمان دادگستری هم تاریخ زنده این منطقه اند.

راستا دسترسی

برترین راه رسیدن به بازار تهران این است که مترو خط یک را سوار و در ایستگاه میدان 15 خرداد از قطار پیاده شویم. و بعد از پیاده شدن خودمان را به سیل جمعیتی که به سمت بازار روانند، بسپاریم.

منبع: اسنپ تریپ

به "یک روز در بازار تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یک روز در بازار تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید